Home > Kunst en Cultuur > Zeer geslaagd TEFAF-concert

Zeer geslaagd TEFAF-concert

In de St. Janskerk in Maastricht is een bijzonder geslaagd TEFAF-concert gehouden met de wereldbekende harpiste Anneleen Lenaerts en het ensemble Brussels Philharmonic Soloists.

Hoewel er op het laatste moment nog wat afzeggingen kwamen in verband met de angst voor het coronavirus, was de opkomst toch nog heel behoorlijk. Het publiek beleefde een bijzonder intieme en boeiende muzikale avond en de reacties waren na afloop zeer positief.

Dit concert was de aftrap van een nieuwe traditie binnen het kader van TEFAF and the city waarin de band tussen de kunstbeurs TEFAF in MECC Maastricht en de binnenstad versterkt wordt.

Anneleen Lenaerts bewees andermaal haar virtuositeit op de harp, waardoor ze niet voor niks de solo-harpiste van de Wiener Philharmoniker is en daarnaast ook nog een heel succesvolle solo-carrière heeft opgezet. Zij speelde met haar ensemble deze avond werken van Claude Debussy, Marcel Grandjany en Nino Rota.

De gasten van onder meer Rabobank Limburg, Leon Martens Juweliers, LBG Hotels, Wiertz uitzendorganisatie, de Provincie Limburg, de Gemeente Maastricht en Maastricht Marketing waren onverdeeld vol genoegen dat zij dit speciale concert konden bijwonen.

Gedeputeerde Ger Koopmans zei aan het begin van het concert: „In deze tijden van angst en onzekerheid is muziek een heel goede remedie om de rust te bewaren.”

Anneleen Lenaerts, afkomstig uit Peer in Belgisch Limburg, was speciaal uit haar woonplaats Wenen overgevlogen voor dit concert. ’s Middags had zij de kunstbeurs TEFAF al bezocht. „Ik ben zeer onder de indruk van de geweldige uitstraling van deze beurs. Ik had er al veel over gehoord, maar dit overtrof al mijn verwachtingen. Fantastisch dat zo een hoogwaardig internationaal evenement in Maastricht wordt gehouden.” De harpiste geeft om de zoveel weken ook nog les aan het Conservatorium in Maastricht.

De organisatie van de avond was in handen van Chapeau Magazine.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.