Home > Kunst en Cultuur > Jubilerend Antica Namur van start met 115 exposanten

Jubilerend Antica Namur van start met 115 exposanten

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Grote, bekende huizen én gepassioneerde jonge antiquairs die met smaak en elegantie alle specialiteiten van de kunstmarkt coveren. De 40ste editie van de kunstbeurs Antica Namur Fine Art Fair, die vandaag officieel van start gaat in Namen, omvat een keur aan galeriehouders uit heel Europa. Tien dagen lang laten zij het hart van de stad kloppen op het ritme van de kunst.

De antiek- en kunstbeurs in de hoofdstad van Wallonië blijft aan belang winnen. Een aantal van de 115 exposanten is ook te vinden op belangrijke kunstbeurzen als TEFAF in Maastricht, BRAFA in Brussel en Design Miami. Op Antica Namur, ook wel het kleine broertje van TEFAF genoemd, brengen ze aan ander deel van hun aanbod onder de aandacht van het kunstminnend publiek. Vorig jaar trok de beurs ruim 28.000 bezoekers. Dit jaar worden er zo’n 30.000 verwacht.

Bezoek van gezelschap Prins Laurent en Prinses Claire in aanwezigheid van onder andere Exhibtion Manager Luc Darte

‘Grand Cru’ is het thema waarmee de organisatie de 40ste editie van Antica Namur luister bij wil zetten. Dit thema wordt door de deelnemende galeries belicht aan de hand van schilderijen, gravures, oude en moderne boeken en antieke stukken en tapijten.

Antica Namur Fine Art Fair begint vandaag 11 november en duurt tot 20 november. Namur Expo, Avenue Sergent Vrithoff 2 in Namen. Kijk voor meer informatie op www.antica.be 

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen en Antica

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.