Home > Kunst en Cultuur > Coronaproof pop-up M-theater in MECC Maastricht gaat definitief niet door

Coronaproof pop-up M-theater in MECC Maastricht gaat definitief niet door

Het in augustus vorig jaar met veel enthousiasme aangekondigde pop-up M-theater in de grote Zuidhal van MECC Maastricht – met 1250 plaatsen – gaat definitief niet door. Dat hebben de initiatiefnemers, Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht, bekendgemaakt.

De opening van het theater, waar mensen op anderhalve meter afstand – zittend – van elkaar van grote voorstellingen en concerten zouden kunnen genieten, was aanvankelijk gepland voor half oktober. Later werd dat enkele keren uitgesteld. De bedoeling was om eind februari alsnog van start te gaan, maar de verlening van de kabinetsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus maken dat onmogelijk.

,,Zolang het met de huidige besmettingsgraad en de daaruit volgende overheidsmaatregelen niet is toegestaan om het publiek op 1,5 meter afstand te laten plaatsnemen, is het niet mogelijk om het M-theater op te starten”, aldus MECC Maastricht in een verklaring.

Het opnieuw opschuiven van de voorstellingen in het M-theater is volgens de initiatiefnemers om ‘productionele redenen helaas niet haalbaar’. ,,Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om de geboekte voorstellingen op een later moment in de Papyruszaal van Theater aan het Vrijthof te laten plaatsvinden. Alle kaartkopers worden persoonlijk geïnformeerd”, aldus woordvoerster Eefje Perey van MECC Maastricht.

Ondanks dat het M-theater nu helemaal van de baan is – althans voorlopig – zien Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht het initiatief als een opstart naar een verdere samenwerking, zo laten beide instellingen weten. ,,Het is zeker geen verspilde energie, maar een vruchtbare voedingsbodem voor een verdere toekomstige samenwerking’”, aldus de initiatiefnemers.

Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht beschouwen het M-theater een goed voorbeeld van cultureel ondernemerschap in coronatijd. Ze sluiten niet uit dat het project op een later moment – na de coronacrisis – nieuw leven wordt ingeblazen.

Op dit moment wordt er gekeken naar de mogelijkheid om de geboekte voorstellingen van het M-theater op een later moment te laten plaatsvinden in de grote zaal van Theater aan het Vrijthof.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu