Home > Kunst en Cultuur > Grootste Zwanenmeer ter wereld komt naar Heerlen

Grootste Zwanenmeer ter wereld komt naar Heerlen

In Heerlen hebben ze de smaak te pakken van internationale successen. Nadat Parkstad Limburg Theaters het afgelopen voorjaar wekenlang volle zalen wist te trekken met het internationale toneelspektakel War Horse (jarenlang uitverkocht op West End in Londen en een ongekend succes op Broadway) is er begin volgend jaar een nieuwe voorstelling die al op voorhand hoge ogen gooit: het grootste Zwanenmeer ter wereld, met maar liefst 48 zwanen in plaats van de gebruikelijke 16. 

Podia Zwanenmeer Fotostardust6

De voorstelling die nu naar Heerlen komt ging begin 2015 in première in een totaal uitverkocht Grand Theatre in Shanghai en is nu bezig Europa te veroveren. In Limburg is het Shanghai Ballet alleen in Theater Heerlen te zien, een gegeven waar ze bij Parkstad Limburg Theaters erg trots zijn. 

Topchoreograaf Derek Deane, die voor het balletspektakel tekende bouwde eerder met het English National Ballet een enorme reputatie op het gebied van arenaproducties op. Zo was zijn Zwanenmeer onder andere te zien in The London Coliseum, waar recensenten woorden te kort kwamen om het choreografisch vuurwerk te beschrijven. 

Volgens de programmeur van het Parkstad Limburg Theaters is hetgeen Derek Deane bereikt heeft met de Chinese ballerina’s eveneens van een betoverende magie. ,,Zonder de authenticiteit van Het Zwanenmeer aan te tasten voegt zijn choreografie een prachtig hoofdstuk toe aan deze balletklassieker. Met adembenemende decors, schitterende kostuums én uiteraard de adembenemende muziek van Tsjaikovski.” 

Het verenigen van de Chinese dansers en danseressen met de muziek van Tsjaikovski vormde Derek Deane’s belangrijkste uitdaging. ,,Muziek is de basis van alles bij klassiek ballet. Als dat samen gaat ontstaat er een magie die ontroert en je hart raakt.” 

Het grootste Zwanenmeer ter wereld is op 12 en 13 januari te zien in Theater Heerlen! Kijk voor meer informatie en tickets op: www.parkstadlimburgtheaters.nl. Reserveren is ook mogelijk via 045-571 66 07

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.