Home > Kunst en Cultuur > Vier Limburgse theaters open voor testvoorstellingen

Vier Limburgse theaters open voor testvoorstellingen

Vier Limburgse theaters openen volgende week drie avonden lang de deuren voor het publiek als onderdeel van een landelijke test om de logistiek rondom de corona-sneltests in de teststraten en in de theaters te onderzoeken. Het gaat om het Theater aan het Vrijthof in Maastricht, Theater de Oranjerie en ECI in Roermond en De Maaspoort in Venlo. De proef vindt plaats op 13, 14 en 15 april. In de vier theaters zijn op de bewuste avonden voorstellingen van uiteenlopende artiesten te zien.

Theaters, musea en sportstadions verspreid door heel Nederland doen mee aan de test. In Limburg is behalve de vier theaters onder andere het Maastrichtse museum Bonnefanten geselecteerd. Voorwaarde voor instellingen om aan de proef te kunnen deelnemen is dat ze gevestigd zijn in de buurt van een sneltestlocatie. De Nederlandse overheid ziet het sneltesten in combinatie met vaccinaties als de snelste strategie om weer meer mogelijk te maken in Nederland.

Gasten reserveren op de gebruikelijke wijze een ticket via de website van het theater en laten zich vooraf testen via de nieuwe snelteststraten. Het bewijs van de negatieve test vormt in combinatie met het theaterticket het toegangsbewijs.

De directeuren van de vier theaters laten weten blij te zijn dat ze kunnen meewerken aan een onderzoek, omdat het ervoor kan zorgen dat hun sector na een hele lange sluiting langzaam weer open kan. De theaters benadrukken dat ze zich strikt zullen houden aan het geldende protocol, inclusief de bekende maatregelen zoals 1,5 meter afstand, mondmaskers, handen desinfecteren bij binnenkomst, looproutes en aanwijzingen in de theaterzalen. Het aantal tickets is beperkt tot de 1,5 meter capaciteit van de theaterzalen.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.