Home > Limbourgeois > Bijzonder geslaagde veiling voor hersenletsel-onderzoek UMC+

Bijzonder geslaagde veiling voor hersenletsel-onderzoek UMC+

Met een totale opbrengst van 30.000 euro en de aanwezigheid van 165 betalende gasten, is de veiling voor het goede doel, zaterdagavond in Kasteel Vliek in Ulestraten, bijzonder geslaagd geweest.

Dat concludeert de organisatie het Jonge brein onderzoekfonds Limburg (fonds van Health Foundation Limburg) en het HersenStrijdfonds. De veiling maakte deel uit van een thema avond met als titel: ‘Ik ben meer dan hersenletsel’.

In de Tiendschuur van het Kasteel zijn tientallen bijzondere Limburgse items onder de hamer gegaan, beschikbaar gesteld door diverse ‘gullle gevers’. De veilingopbrengst gaat naar hersenonderzoek van neuroloog-intensivist Marcel Aries, voor mensen met acuut hersenletsel die behandeld worden op de Intensive Care van het Maastricht UMC+.

De grootste klapper van de avond was een diner bij burgemeester Mirjam Clermonts, waar veel animo voor was bij de bieders. De burgemeester ontvangt zes mensen thuis en kookt een driegangenmenu.

Een ander zeer gewild kunstvoorwerp was het schilderij: Willow in the Wind van de jonge kunstenaar Karel Dicker, achterkleinkind van Charles Eijck. Ook de gesigneerde Groene Trui van Wout van Aert bleek een ‘hebbedingetje’.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.