Home > Kunst en Cultuur > Boekhandel Dominicanen en Coffeelovers nemen hun intrek bij Berden in Heerlen

Boekhandel Dominicanen en Coffeelovers nemen hun intrek bij Berden in Heerlen

Boekhandel Dominicanen en Coffeelovers, twee Maastrichtse ondernemingen die een begrip zijn in de Limburgse hoofdstad, slaan hun vleugels uit naar Heerlen. Zij vestigen zich in de loop van komend najaar op de vierde etage van warenhuis Berden aan de Promenade, waar ook Versloot Koken, Geven & Genieten en lunchcafé Ambiance zitten. ,,Zo worden prachtige producten en ondernemers bij elkaar gebracht op ruim 1.500 vierkante meter, aldus Marloes Smit van Boekhandel Dominicanen, dat in de wereldberoemde boekenkerk in het centrum van Maastricht ook al jarenlang op succesvolle wijze samenwerkt met Coffeelovers.

Een bezoek aan de vierde verdieping van het iconische Heerlense warenhuis wordt een beleving, aldus de initiatiefnemers. ,,Als bezoeker kun je hier terecht voor een prachtig assortiment aan boeken, maar ook om wat te lezen onder het genot van een heerlijke kop koffie, cappuccino of een lekkere lunch. Door het vele glas dat aanwezig is, komt de skyline van Heerlen je tegemoet en heb je een prachtig uitzicht over de stad.”

De samenwerking is mede ingegeven door het feit dat veel Heerlenaren de gerenommeerde boekhandel Winants, die sinds 1939 gevestigd was op de hoek van de Geleenstraat en de Raadhuisstraat en in 2010 failliet ging, nog altijd node missen.

De diverse partijen zullen op de vierde etage van Berden ook samen evenementen, boekpresentaties, signeersessies en tentoonstellingen organiseren omtrent koken en boeken. Zowel Berden als Dominicanen/Coffeelovers laat weten uit te kijken naar de samenwerking.

 

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.