Home > Kunst en Cultuur > Boek Benoit Wesly: van MVV tot Gaza

Boek Benoit Wesly: van MVV tot Gaza

De Maastrichtse zakenman Benoit Wesly presenteerde dit weekeinde zijn boek ‘Wat voorafgaat, wordt vervolgd’. Daarin beschrijft hij tal van ervaringen uit zijn zakelijk en persoonlijk leven en voegt hij er een aantal bespiegelingen aan toe.

De hotelier en honorair-consul voor Israël gaat in het boek onder meer in op zijn zakelijk verleden, met name in de hotellerie, met zowel geslaagde als niet-geslaagde projecten.

Ook staat hij stil bij zijn bestuurlijke periode bij voetbalclub MVV en refereert hij aan zijn ‘emotionele rugzak’, namelijk de dood van zijn broertje Leon in de Tweede Wereldoorlog.

Bij de presentatie liet hij blijken niet helemaal de lijn te volgen van de Israëlische regering inzake het huidige conflict. „De politici aan beide kanten, die uit zijn op oorlog, moeten onmiddellijk in de gevangenis gestopt worden. Ondanks alle tegenstelling is er maar één oplossing, namelijk om met elkaar te gaan praten.”

Het eerste exemplaar overhandigde hij aan Frans Timmermans, politiek leider van PvdA / Groen Links. Die gaf toe dat het Israëlisch-Palestijns conflict binnen de eigen partij een ingewikkelde en gevoelige kwestie is. „Ik heb al lang een band met het joodse volk, zeker hier in Maastricht. We mogen kritisch zijn op het beleid van de Israëlische regering, maar we moeten antisemitisme te allen tijde bestrijden. Een Europa zonder Joden is voor mij ondenkbaar.”

Ook gouverneur Emile Roemer ontving een exemplaar uit handen van Wesly. Hij maakt zich grote zorgen over de huidige onrust in de wereld. „Het lijkt erop dat er alleen nog plaats is voor extremistische geluiden. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Onze vrijheid zullen we meer moeten gaan koesteren.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.