Home > Society > Roderick van Muyden neemt Saillant Collection over

Roderick van Muyden neemt Saillant Collection over

Maastrichtenaar Roderick van Muyden (35), bekend van horecaorganisatie en projectbureau Black Tie Service, is de nieuwe eigenaar van Saillant Collection, een hotelketen met in totaal vijf vestigingen in Zuid Limburg en de Belgische Voerstreek. Hij neemt daarmee na ruim tien jaar het stokje over van Dennie en Babette Frits.

Na jaren hard werken is het voor ons tijd een stapje terug te doen”, aldus Dennie Frits. ,,We zijn trots op hetgeen we hebben opgebouwd, maar kijken uit naar nieuwe projecten en meer tijd voor ons gezinslevenWe hebben Roderick de afgelopen jaren leren kennen als een betrouwbare zakenpartner met vergelijkbare ideeën over ondernemen en gastvrijheid. We zien in hem de perfecte opvolger, hij zal Saillant als merk ongetwijfeld gaan versterken, de ingezette koers optimaliseren en de expansie gaan voortzetten.”

Van Muyden begon na zijn studie aan de Hotel Management School Maastricht (HMSM) in 2008 als zelfstandig ondernemer gestart met Black Tie Service. Begin deze maand heeft hij zijn werkzaamheden als dagelijks bestuurder overgedragen om zich volledig te kunnen wijden aan deze nieuwe uitdaging.

De huidige Saillant Collectie bestaat uit vijf hotels, verdeeld over Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek: Hotel Gulpenerland (Gulpen), Hotel Brull (Mechelen), Hotel Maastricht City Centre (Maastricht), Kasteel Doenrade (Doenrade) en Kasteel Altembrouck (’s Gravenvoeren).

Medio 2020 staat de opening van het zesde hotel gepland: Hotel Kint in Valkenburg. De plannen hiervoor liggen zo goed als klaar en Van Muyden zal ook dit project voor zijn rekening gaan nemen.

Dankzij zijn achtergrond in de gastvrijheidssector heeft Van Muyden een duidelijke visie ontwikkeld op hoe je succesvol moet ondernemen in deze branche, zo laat hij weten. ,,Mij wordt enthousiasme en daadkracht toegedicht met een dosis doorzettingsvermogen en kennis van zaken. Gastvrijheid komt voor mij altijd op de eerste plaats. Op een wijze die zelfbewust, communicatief en dienstbaar is en met alles wat je in je mars hebt om gasten het naar de zin te maken. De visie van Saillant Collection sluit hier naadloos op aan en zal daardoor ook gehandhaafd blijven. De koers en ontwikkelplannen van Saillant gaan we voortzetten, optimaliseren en waar nodig verbeteren. Dit zullen we stapsgewijs aanpakken, met de volledige overname van alle medewerkers en tevens de steun en begeleiding van Dennie Frits als adviseur”, aldus Van Muyden.

___________________________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu