Home > Kunst en Cultuur > Dertig jaar Rowwen Hèze in één jubileumboek

Dertig jaar Rowwen Hèze in één jubileumboek

Dit jaar viert Rowwen Hèze zijn dertigjarig jubileum. De dialectband uit het Limburgse America is dankzij nummers als ‘Bestel mar’, ‘De neus omhoeg’ en ‘Limburg (Kwestie van geduld)’ een van de grootste geworden binnen de Nederlandse popmuziek. En de band dendert ongehinderd door, want ‘Rowwen Hèze is voor de eeuwigheid’, aldus Jack Poels.

 

In 2015 wordt het dertigjarig bestaan groots gevierd, met onder andere een boek en een tentoonstelling over Rowwen Hèze: over Limburgs leven en Limburgs lullen, over muziek, poëzie en streektaal en met uitgebreide aandacht voor aanstekelijk regionalisme. 

Boek
Het dorp en de wereld, over dertig jaar Rowwen Hèze is een warme terugblik op dertig jaar Rowwen Hèze. Het boek – verkrijgbaar vanaf donderdag 21 mei – laat liefhebbers, wetenschappers en journalisten aan het woord over muziek die velen al een klein leven lang met zich meenemen. Poëzie, taal en identiteit vallen bij Rowwen Hèze samen en dit jubileumboek beschrijft hoe de succesvolle dialectband onze verbeelding prikkelt. Met veel foto’s van bijzondere momenten uit de afgelopen dertig jaar.

Tentoonstelling
Vanaf mei is in het Limburgs Museum de tentoonstelling Rowwen Hèze 30 jaor te zien. Als op een festivalterrein worden bezoekers door de geschiedenis van de band gevoerd, van de ene naar de andere paviljoentent. Voor fans is de expositie een must, dankzij bijzondere objecten en zeldzaam beeldmateriaal. Voor liefhebbers van (pop)muziek toont de expositie welke plek Rowwen Hèze inneemt in de nationale cultuurgeschiedenis. De tentoonstelling is te zien vanaf 22 mei 2015 tot en met 3 januari 2016 in het Limburgs Museum.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.