Home > Kunst en Cultuur > Kunstveiling La Butte aux Bois levert 31.450 euro op voor Oekraïne

Kunstveiling La Butte aux Bois levert 31.450 euro op voor Oekraïne

Het liefdadigheidsdiner met kunstveiling bij Domaine La Butte aux Bois in Lanaken is een geweldig succes geworden. Zo’n 90 gasten werden stijlvol verwelkomd voor een gezellig aperitief en een mooi menuutje van chef-kok Dennis Berendsen (Nduja). Niet alleen de gerechten en dranken zorgden voor de juiste ambiance, ook de veiling was bij momenten bijzonder spannend. Er kwamen dan ook bijzondere werken onder de hamer. Zo maakte Fred Eerdekens zelfs exclusief voor dit evenement het object ‘For real, this time’. Een titel die niet actueler kon zijn.

Tussen de gangen door stelde veilingmeester Stijn Meuris zestien kavels open. Daar zaten heel wat bekende namen tussen, die door curator Tom Herck waren uitgezocht, zoals Jan Carlier, Roel Stels of Peter Weidenbaum. Ook online kon worden gekocht.

Op de werken die niet werden afgehamerd kan nog tot dinsdag een bod worden uitgebracht. De opbrengst, voorlopig goed voor 31.450 euro, gaat naar twee humanitaire acties van de stichting Limburg supports Ukraine. Organisator Raymond Gorissen toonde zich aan het eind van de avond een zeer tevreden man.

Voor meer informatie: https://limburgsupportsukraine.weauction.nl/auctions

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.