Home > Kunst en Cultuur > Discovery Museum vervangt Columbus, Cube en Continium

Discovery Museum vervangt Columbus, Cube en Continium

De drie culturele instellingen op het Museumplein in Kerkrade – Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center – gaan vanaf heden verder onder één gezamenlijke naam: Discovery Museum.

In Discovery Museum worden de thema’s van Columbus, Cube en Continium gecombineerd in één museum waar alles draait om het ontdekken van wetenschap, technologie, ontwerp en de aarde.

„We hebben de afgelopen tijd gebruikt om de route in en om ons gebouw aan te passen. Vrijwel het gehele complex is straks met één ticket toegankelijk, dus veel entreepoortjes konden weg. Ook leggen we op dit moment de laatste hand aan drie nieuwe tijdelijke exposities, die we straks als het weer mag, presenteren aan onze bezoekers. Er komt een expositie over innovatief ontwerp van Limburgse bodem, een foto-expositie over de invloed van plastic op de aarde en een interactieve doe-expositie die we samen met IBA Parkstad hebben gemaakt.”

Discovery Museum herbergt straks een grote diversiteit aan activiteiten voor een brede doelgroep. Voorzitter van de Raad van Toezicht Carlo van Kemenade (tevens CEO Obvion): “Met dit uitgebreide aanbod onder een eenduidige naam en met een nieuw gezicht zorgen we dat het museum toekomstbestendig blijft en op een zeer positieve manier evolueert”, zegt Carlo van Kemenade, voorzitter van de Raad van Toezicht.

„Discovery Museum straalt nieuw elan uit met nog meer aantrekkingskracht op de brede doelgroepen van het museum. Ook heeft een reorganisatieronde in 2020 voor de komende jaren voor een stevig fundament van financiële zekerheid gezorgd, waardoor we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu