Home > Kunst en Cultuur > Pascal Abraas krijgt André Willems Award 2022

Pascal Abraas krijgt André Willems Award 2022

Pascal Abraas, prominent lid van het Maastrichtse muziekgezelschap de Wycker Fanfare, heeft de André Willems Award 2022 toegekend gekregen voor zijn vele verdiensten voor de Maastrichtse muziekgezelschappen (HaFaBra). Abraas kreeg de prijs, een initiatief van de Seniorenpartij Maastricht, afgelopen zaterdag uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Stadhuis op de Markt in Maastricht.

Volgens de jury heeft Pascal Abraas zich op een bijzondere manier ingezet voor meer aandacht en waardering voor de Maastrichtse muziekkorpsen. Met als nevendoel om meer mensen te interesseren voor een opleiding blaas- of percussieinstrument. Zelf maakt Abraas deel uit van de Wycker Fanfare waar hij ’t trömmelke bespeelt. ,,Hij maakt zich sterk om de organisatie van individuele en gezamenlijke optredens van de plaatselijke korpsen in Maastricht nieuw leven in te blazen”, aldus de jury.

De huldiging op de Markt werd omlijst met muziek van Harmonie Heer Vooruit. Met deze awarduitreiking wordt de herinnering aan de op 1 mei 2018 op 59-jarige leeftijd overleden oud-wethouder André Willems levend gehouden. De award die zijn naam draagt wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, een groep, een instelling of een organisatie die een bijzondere of een uitzonderlijke maatschappelijke prestatie levert met betrekking tot welzijn, welvaart en het sociale aspect voor de inwoners van Maastricht.

De prijs bestaat uit een oorkonde en  een verkleinde versie van het glas-in-loodraam dat sinds 2018 is aangebracht in de voormalige werkkamer van André Willems in het stadhuis van Maastricht. Op het raam, dat is vormgegeven door kunstenaar Jac. Splinter uit Nijmegen staat gebrandschilderd de tekst: ‘In verbondenheid stad voor alle mensen’. Op de achtergrond van het raam staat de Ster van Maastricht in een warm geel met een rode gloed. Op de voorgrond staan vier ‘gewone’ mensen. Ontwerper en maker Splinter heeft met André Willems afgesproken nooit te bekend te maken wie model hebben gestaan voor dit ontwerp.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.