Home > Kunst en Cultuur > Succesvolle première van Zomeropera Villa Lehár

Succesvolle première van Zomeropera Villa Lehár

De première van de Zomeropera Villa Lehár in de Landcommanderij van Alden Biesen (Bilzen) is een groot succes geworden. Zo’n 200 genodigden genoten van een heerlijk warm avondje uit. De voorstelling, met werken uit het populaire operette-genre werd uitgevoerd door topzangers als Ewandro Stenzowski (tenor), Piet Vansichen (bas), Koen Van Agtmael bariton) en Barbara Haveman en Lisa Mostin (beiden sopraan). Met bekende standards uit Die Lustige Witwe, Der Zigeunerbaron en Die Fledermaus.

Uiteraard mocht ook Koen Crucke (tenor) niet ontbreken. Voor ‘mijnheer Alberto’, zoals velen hem van de televisiereeks kennen, is het reeds de derde keer dat hij meewerkt aan de Zomeropera. ,,De kop is eraf, ondanks de korte repetitietijd zijn we zeer geslaagd in de opzet, nog 29 voorstellingen te gaan”, lachte een opgeluchte Crucke, die niet alleen anderhalve maand lang in Limburg werkt, maar hier ook tijdelijk woont en volop geniet van onze gastvrijheid.

Met ‘Villa Lehár’ kiest de Zomeropera opnieuw voor een aangepaste productie. Dat heeft alles te maken met de onzekere economische situatie, het vinden van sponsors en de bereidheid van het publiek om in tijden van crisis geld neer te tellen voor een ticket. Nochtans zijn reeds diverse voorstellingen uitverkocht. Een opluchting voor zakelijk directeur Martine Cuyvers.

De Zomeropera loopt nog tot en met 23 juni. De slotconcerten onder leiding van voormalig NAVO-topman Willy Claes staan gepland op 25 en 26 juni. Voor meer informatie: zomeropera.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu