Home > TEFAF > TEFAF speelt op zeker met verplaatsing beurs Maastricht

TEFAF speelt op zeker met verplaatsing beurs Maastricht

De verplaatsing van de kunstbeurs TEFAF Maastricht van begin maart naar eind mei / begin juni is door het bestuur ingegeven om meer zekerheid te hebben over de situatie rondom corona. De organisatie hoopt dat tegen die tijd het virus meer onder controle is, dat de reismogelijkheden verruimd zullen en zijn en dat ook de omstandigheden in Maastricht beter zijn om een veilige beurs te houden. TEFAF moet het hebben van internationale bezoekers.

TEFAF Maastricht zal nu worden gehouden van maandag 31 mei tot en met zondag 6 juni. De preview-dagen, enkel voor genodigden, zijn op zaterdag 29 en zondag 30 mei. Dat betekent ook dat de beurs in zijn geheel twee dagen korter zal duren dan normaal.

Voorzitter Hidde van Seggelen geeft aan dat de organisatie al een hele tijd in gesprek is met het stadsbestuur en met de directie van MECC Maastricht, over wat het meest wijze besluit is. „Het was nu de tijd om een knoop door te hakken, zodat onze deelnemers weten waar ze aan toe zijn. De afgelopen periode heb ik onder meer vaak contact hierover gehad met burgemeester Annemarie Penn. Omdat het virus nog altijd hardnekkig aanwezig is, begonnen wij te betwijfelen of de oorspronkelijke data in maart nog wel haalbaar waren, ook al hebben we meer dan driehonderd inschrijvingen van kunsthandelaren. Gezamenlijk zijn wij tot het besluit gekomen dat een uitstel van enkele maanden de kansen vergroot op een goed te organiseren beurs. De verwachting is namelijk dat er tegen die tijd mogelijk een werkzaam vaccin zal zijn tegen corona. Daarnaast zijn de weersomstandigheden eind mei en begin juni beter, zodat restaurants in de stad onze gasten beter kunnen ontvangen, omdat de terrassen dan open zullen zijn. En op de internationale kunstkalender passen de nu gekozen data prima.”

De reden om de beurs in te korten, is vooralsnog niet omdat met name de handelaren in moderne kunst al jaren pleiten voor minder dagen. „Het gaat er in dit geval vooral om dat we ruimte moeten geven voor de opbouw. Het weekend voor de opening is Pinksteren, dan gaan er geen vrachtwagens met kunst rijden naar Maastricht. Dus daar zit een vertraging in en daarom moeten we later open gaan. Maar op zich hebben we hiermee toch nog een mooie periode met twee weekenden, om een volwaardige beurs te organiseren.”

Voor de hotels, restaurants en andere dienstverlenende bedrijven in Maastricht en heel Limburg zullen juni en juli heel drukke maanden worden, als dan de evenementen weer zijn toegestaan. De kunstbeurs TEFAF, de autobeurs InterClassics en de Vrijthofconcerten van André Rieu volgen elkaar dan snel op, terwijl het in de maanden maart en april wat betreft evenementen nog stil zal blijven.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.