Home > Kunst en Cultuur > Papenstraat 4B

Papenstraat 4B

In het hart van het historische stadscentrum van Maastricht, om de hoek van het Vrijthof, is dit monumentale herenhuis gelegen. Tussen 2001 en 2003 is dit pand volledig gerenoveerd met oog voor detail, behoud van een scala aan authentieke details en waarbij uitsluitend gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen.

Het pand beschikt onder andere over een royaal en functioneel souterrain, sfeervolle woonkamer ensuite, aangrenzende tuinkamer, luxe keuken, 4 slaapkamers waarvan 1 master bedroom met erker en 2 balkons, 2 luxe afgewerkte badkamers en een royaal gastenverblijf op de bovenste verdiepingen.

Aan de achterzijde is een sfeervolle omsloten stadstuin gelegen die het geheel compleet maakt.

LIGGING
Dit fraaie herenhuis, gelegen op een van de mooiste plekken in hartje Maastricht, is zeer rustig gesitueerd aan de achterzijde van het Vrijthof met uitzicht op de torens Sint Jan en Sint Servaas. De bereikbaarheid met eigen vervoer en openbaar vervoer is goed vanwege de ligging in de nabijheid van de N278. Tevens zijn de snelwegen A2 en A79 zeer gemakkelijk bereikbaar.

INDELING
Souterrain
– Sfeervolle ontmoetings-/hobbyruimte, ca. 32 m², voorzien van tegelvloer, gewelfde plafonds en een bar.
– Separate was- en CV-ruimte, beide ca. 7 m² groot. In de CV-ruimte bevindt zich de opstelplaats van de HR-combiketel (eigendom, 2003).

Begane grond
– Royale hal met karakteristiek trappenhuis en vele authentieke details.
– Sfeervolle woonkamer ensuite, ca. 35 m², voorzien van dubbele schouwpartij, ensuitedeuren, fraaie plankenvloer en toegang tot de aangrenzende tuinkamer.
– Tuinkamer, ca. 10 m², voorzien van natuurstenen vloer, met lichtkoepel en toegang tot de sfeervolle stadstuin.
– Tussenhal met luxe afgewerkte toiletruimte en toegang tot de keuken en het souterrain.
– Lichte keuken, ca. 13 m², voorzien van rechte opstelling met o.a. inductiekookplaat, RVS-afzuigkap, spoelbak, koelkast, combioven, natuurstenen vloer en eveneens toegang tot de achtertuin.

Tussenverdieping achterzijde
– Overloop vanuit de trapopgang.
– Toiletruimte voorzien van zwevend closet en fonteintje.
– Luxe uitgevoerde badkamer, ca. 8 m², voorzien van wastafel, ligbad, inloopdouche en afgewerkt met een fraaie vloer bestaande natuursteen en planken.

1e verdieping
– Overloop met toegang tot de vertrekken.
– Zeer royale master bedroom, ca. 31 m², gelegen aan de voorzijde en voorzien van een sfeervolle erker en 2 aangrenzende balkons.
– Luxe badkamer, ca. 15 m², voorzien van inloopdouche, vrijstaand ligbad, dubbele wastafel, schouwpartij en afgewerkt met een fraaie vloer bestaande natuursteen en planken.
De gehele 1e verdieping is voorzien van een fraaie plankenvloer.

2e verdieping
– Overloop met toegang tot de vertrekken.
– Slaapkamer II, ca. 19 m², gelegen aan de voorzijde en thans in gebruik als kantoorkamer.
– Slaapkamer III, ca. 16 m², gelegen aan de achterzijde.
– Dressroom, ca. 6 m².
De gehele 2e verdieping is voorzien van een fraaie plankenvloer.

De 3e en 4e verdieping zijn bereikbaar middels het karakteristieke trappenhuis en thans volledig ingericht als gastenverblijf, bestaande uit:

– Royale zitkamer, ca. 21 m², aan de voorzijde met een sfeervolle erker aan de voorzijde.
– Zit-/studeerkamer, ca. 16 m², gelegen aan de achterzijde.
– Op 4e verdieping gesitueerde loft, ca. 11 m², voorzien van 2 grote dakvensters met een fraai uitzicht over het historische stadscentrum van Maastricht. Middels een royale vide is er een zeer ruimtelijk effect gecreëerd in dit gastenverblijf.

Tuin
– Sfeervol aangelegde stadstuin, ca. 50 m², voorzien van een buitentoilet en waterpartij.

RENOVATIE
Tussen 2001 en 2003 is dit karakteristieke herenhuis volledig gerenoveerd met oog voor detail en met behoud van een breed scala aan authentieke details. O.a. de volgende zaken zijn tijdens deze renovatie uitgevoerd:
– Nieuwe gas- elektra- en water installatie;
– Nieuwe verwarmingsinstallatie;
– Nieuwe sanitaire voorzieningen en keuken;
– Nieuw stucwerk;
– Alle gevels gereinigd en gevoegd;
– Dak-, goten, lei- en zinkwerk renovatie.

BIJZONDERHEDEN
– Beschermd monument in Art Nouveau stijl is gebouwd in 1905 onder ontwerp van architect J. Hollmann uit Maastricht.
– Het gehele pand is geheel voorzien van luxe afgewerkte vloeren deels afgewerkt in natuursteen en deels plankenvloeren.

AANSPRAKELIJKHEID
Het bovenstaande behelst slechts een globale omschrijving van een object. De informatie berust deels op doorderden aan onze kantoren verstrekte gegevens. Met de meeste zorg hebben wij deze informatie verwerkt doch kunnen ten aanzien van de juistheid van deze gegevens geen aansprakelijkheid aanvaarden. Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend.

Onderaan Boek En Offermans

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.