Home > Kunst en Cultuur > Hasselt verwelkomt elfde editie Winterland

Hasselt verwelkomt elfde editie Winterland

Auteur: Jempi Welkenhuyzen

Ook dit jaar verandert het Kolonel Dusartplein in Hasselt  in een heus ‘winterwonderland’, compleet met een overdekte ijspiste, kerstmarkt, de ‘Hesselse Poepjee’ en het Grand Café. Dat de elfde editie weer een succes belooft te worden, bleek al bij de opening, die druk werd bijgewoond  Zo’n tachtig deelnemers uit elf verschillende landen en tal van attracties en drank- en eetgelegenheden, zorgen voor heel wat sfeer en gezelligheid. De overdekte schaatsbaan, goed voor duizend vierkante meter en het reuzenrad maken Winterland compleet.

De kerstman en zijn elfjes lossen vanaf 7 december sinterklaas af. Iedereen kan er op bezoek voor een cadeautje. De bekende Vlaamse hitgroep De Romeo’s geven acte de présence voor de opname van hun nieuwe videoclip en ook tv-presentator Weibracht van der Sande zal er zijn. Er wordt dit jaar meer ingezet op de senioren, getuige de Spiegeltent, waar men zich aan heuse ballroomdans kan wagen.

De organisatie benadrukt dat er een goede samenwerking is met winkeliers in het centrum van Hasselt. Die sluiten zich bij het feest aan met de actie  ‘Hasselt in het Wit’, die onder meer betsaan uit shoppingweekends, koopzondagen en een midwintermarkt.

Winterland loopt nog tot en met 6 januari 2019.

Voor meer informatie, openingsuren en het uitgebreide programma: www.winterland.be.

Foto’s: Jempi Welkenhuyzen

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu