Home > Kunst en Cultuur > Een bijzondere avond voor Beppie Kraft

Een bijzondere avond voor Beppie Kraft

Auteur: Maarten van Laarhoven

Bijna zestien jaar geleden wist hij met zijn betoverende klanken de toenmalige prinses Màxima een traan te ontlokken; nu was het de beurt aan Beppie Kraft. Al aan het begin van het concert van de befaamde bandoneonspeler Carel Kraayenhof, gisteravond in Theater La Bonbonnière, kreeg Limburgs bekendste zangeres tranen in haar ogen, vertelde ze zichtbaar aangedaan tijdens de pauze. ,,Dit doet echt wat met me. Hier komt alles samen: de accordeonmuziek van mijn vader (wijlen Sjeng Kraft, red.), de musette, de liefde voor muziek, de folklore. Het is heel moeilijk uit te leggen, maar het is waanzinnig mooi om hier bij te kunnen zijn.”

Hotel Victoria, luidde de titel van het kleinschalige – en daardoor intieme – concert dat Beppie en de niet minder onder de indruk zijnde andere aanwezigen kregen voorgeschoteld. De avond was georganiseerd in samenwerking met Derlon Hotel, dat zich ten doel stelt om vanaf het komend jaar vaker topartiesten naar de stad te halen om ze in een bijzondere sfeer kennis te laten maken met hun publiek.

,,Wat een prachtig theater, wat een verrukking om hier te mogen spelen; het lijkt wel een film”, zei Kraayenhof nadat hij zijn eerste nummer had gespeeld.

In Hotel Victoria halen hij en pianist Juan Pablo Dobal op humoristische wijze herinneringen op aan de tournees die ze samen maakten vanuit het nostalgische hotel Victoria in Mendossa in Noord-Argentinië. Tournees vol avontuur, tijdens welke ook de heimwee naar huis elke dag weer voelbaar was. Het programma is een ode aan de muziek van Zuid-Amerika en aan de grote vertolkers van de tango en aanverwante genres. Het enthousiasme van het publiek was groot toen twee leden van Tango Maastricht spontaan voldeden aan het verzoek van Kraayenhof om het podium te bestijgen om als zodanig een bewegende illustratie te vormen bij een van zijn milonga’s.

Bijzonder aan een kleinschalig concert als dit is dat Kraayenhof en Dobal gedurende de pauze en na het concert alle tijd konden nemen om met hun fans van gedachten te wisselen en op de foto te gaan.

En Kraayenhof zou Kraayenhof niet zijn als hij zijn publiek niet bij wijze van toegift zou trakteren op het nummer waarmee hij als bandoneonist grote roem vergaren zou: Adios Nonino (Vaarwel Vadertje) van de grote Ástor Piazzolla. Daarmee ongetwijfeld bijzondere gevoelens en emoties – en wie weet een traan! – oproepend bij de kleine grote dame op de eerste rij.       

Foto’s: Luc Hommes

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.