Home > Kunst en Cultuur > Inspirerend Limburg: een kijkje bij Cultura Mosae

Inspirerend Limburg: een kijkje bij Cultura Mosae

De Maastrichtse stichting Cultura Mosae is een organisatie die mensen met cultuur verbindt. Dat doen zij op twee manieren: door publiek en makers met elkaar in contact te brengen en door deze makers een podium te bieden, zodat ze kunnen optreden voor een groot publiek. Op die manier willen ze cultuur in de stad en de regio stimuleren en groter draagvlak geven.

Cultura Mosae is het hele jaar door betrokken bij de programmering en organisatie van evenementen in de stad. Denk daarbij aan Het Parcours (de opening van het culturele seizoen) in september, Cultuur op Zondag en de culturele programmering tijdens evenementen als Magisch Maastricht, Maastrichts Mooiste en de Amstel Gold Race. Als gevolg van de coronacrisis kwamen deze evenementen, net als zoveel andere, te vervallen.

,,De culturele sector heeft enorm te lijden onder de coronacrisis. Organisaties staan te popelen om opnieuw te beginnen’’, zegt Renske Thomas, projectmanager van Cultura Mosae. En dus bliezen zij en haar collega’s, in samenwerking met Giel Coenen van JekerJazz, een plan dat eerder on hold werd gezet nieuwe adem in: Borrel Noten.

Van 22 juli tot 23 augustus zal er onder de naam Borrel Noten vijf dagen per week culturele programmering plaatsvinden op het pleintje bij de Helpoort, naast het terras van D’n Hiemel. Elke avond (van woensdag tot en met zondag) heeft een eigen genre; van jazz tot popmuziek en van live tot mediterraan. Cultuurliefhebbers kunnen deze muzikale programmering kosteloos bezoeken. Thomas: ,,Met Borrel Noten willen we cultuur terug brengen naar de binnenstad en lokale cultuurmakers een podium bieden en een hart onder de riem steken.’’

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu