Home > Kunst en Cultuur > Tweede Internationaal Klassieke Muziek Festival Maastricht: op zoek naar de verloren tijd

Tweede Internationaal Klassieke Muziek Festival Maastricht: op zoek naar de verloren tijd

Het honderdste sterfjaar van de Franse romancier Marcel Proust wordt herdacht tijdens het Tweede Internationaal Klassieke Muziek Festival Maastricht, dat tot en met zondag 16 oktober plaatsvindt in de Sint Janskerk in Maastricht.

Tijdens het evenement brengt de organiserende Stichting Klassika International de literatuur van Proust in verband met muziek. Meer bepaald diens belangrijkste werk is À la recherche du temps perdu (Op zoek naar de verloren tijd), verschenen vanaf 1913.

Na cornatijd hebben musici de kostbare tijd die door de pandemie verloren ging teruggevonden, stelt de organisatie. ​Klassika International is blij om het podium en het publiek opnieuw te vinden met een programma dat bol staat van pianomuziek, soms aangevuld met zang, viool of contrabas.

Het festival begint donderdag 13 oktober met een verkorte versie van Mozart’s beroemde opera Die Zauberföte, met dans, zang, muziek en verteller. Artistiek leider van het festival Didier Castell-Jacomin verzorgt deze dag ook een pianoconcert met werken van Bach, Beethoven en Chopin. Verspreid over vier festivaldagen staan werken van componisten geprogrammeerd waar Proust erg van hield, zoals César Franck (sonate voor viool en piano), de twee concerten van Chopin in hun originele versie (piano en strijkkwartet), maar ook melodieën van zijn vriend en componist Raynaldo Hahn. Daarnaast zullen composities onder andere van Massenet, Mozart en Ravel ten gehore worden gebracht. De muzikale ode aan Marcel Proust zal op zondag 16 oktober afsluiten met werken van de hedendaagse Italiaanse componist Luca Moscardi.

​Deelnemende -internationale- musici aan het Tweede Internationaal Klassieke Muziek Festival Maastricht zijn onder andere de pianisten Anna Fedorova,  Didier Castell-Jacomin,  Eliane Rodrigues, Ludovic Selmi en Carles Budó. En verder onder meer: Egita Gielen (sopraan), Alexandre Guerrero (tenor), Nikita Akulov en Amara Tir (viool), Sandro Rodrigues (gitaar) en Nicholas Schwartz (contrabas).

International Classical Music Festival Maastricht 13 tot en met 16 oktober 2022.
Kijk voor het hele programma: klassikainternational.com

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.