Home > Kunst en Cultuur > Galanterie: kunst en wonen in Roermond

Galanterie: kunst en wonen in Roermond

Meubelzaken zijn er genoeg, maar volgens Dan Derks is er teveel eenheidsworst. „Interieur moet iets heel persoonlijks zijn.”,  zo bedacht Dan Derks, die jaren gewerkt heeft bij de modezaken Hermès en Kiki Niesten in Maastricht. En dus kwam hij op het idee om zelf een zaak te openen, met meubels en andere zaken voor in huis, aangevuld met kunst. Onder de naam Dandé is de zaak feestelijk geopend, met uiteraard een feestelijke borrel. Hij noemt het een Galanterie. Dat moeten we zien als een mix van galerie en galante meubels.

„Roermond was voor mij een aantrekkelijke keuze. Een belangrijke winkelstad in Limburg, met een mooi centrum. En dit pand stond al een tijdje leeg, we hebben dat helemaal opgeknapt.”  Gelegen op de hoek van de Heilige Geeststraat, tegenover de bekende audiozaak Poulissen en vlakbij het 5-sterrenhotel Arresthuis. In de zaak zijn onder meer meubels van het merk Ghyzci uit Swalmen verkrijgbaar. „In het buitenland meer bekend dan in eigen land”, merkt Dan Derks op.

Kunst is er onder meer van fotograaf Hans Lausen. „Kunst geeft een interieur een eigen gezicht”, weet de eigenaar van de nieuwe zaak.

Overbuurman Gerard Poulissen toonde zich opgetogen over de komst van de nieuwe zaak. „Dit voegt extra kwaliteit toe. Als je voldoende kwaliteit te bieden hebt, dan hoef je niet in de drukste winkelstraat te zitten, dan komen de mensen speciaal naar je toe.”

De openingshandeling was voor Ine Creemers, de dynamische directeur van Citymanagement Roermond. Die riep iedereen op om foto’s te maken met de telefoon en die zoveel mogelijk te delen. Die dacht dus meteen van een campagne-strategie.

__________________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.