Home > Kunst en Cultuur > Nieuwjaarsvoornemens komend jaar wél realiseren?

Nieuwjaarsvoornemens komend jaar wél realiseren?

Auteur: Nina Simons

We kennen het allemaal; het einde van het jaar komt eraan, en we nemen onszelf weer even flink onder de loep. Wat heeft het vorig jaar ons gebracht? Wat hebben we allemaal bereikt? En dan toch ook die iets minder vrolijke gedachte; wat hebben we allemaal nog niet bereikt.

Niet iedereen vindt het prettig hierbij stil te staan. Sommigen hebben daarom dan ook het hele principe van nieuwjaarsvoornemens afgeschaft. Maar ik ben altijd in voor een momentje van zelfreflectie, en voornemens mijzelf te beteren. Daarom, voor degene die er net zo over denken, drie tips om ze komend jaar wél te realiseren. 

  1. Denk groot, maar begin klein

Wat is je ultieme droom? Hoe zou jouw leven eruit zien, in een ideale wereld? Als je dit hebt geformuleerd, kan het nogal wat angst inboezemen, want kan ik dat allemaal wel? Daarom is het ook belangrijk kleine stappen te formuleren die je in de juiste richting kunnen brengen. Hou je doelen persoonlijk; richt je dus op de stappen die jijzelf kan zetten, om dichter bij je doel te komen.

  1. Schrijf je voornemens op, en deel ze

Heel belangrijk! Vaak laten we onze dromen een beetje naar de achtergrond verdwijnen, omdat ze bijvoorbeeld nog zo onwerkelijk voelen. Door op te schrijven waar je naartoe werkt, en te delen met mensen die dicht bij je staan, kan je jouw doelen niet uit het oog verliezen.

  1. Beloon jezelf

Zodra we een kleine stap gezet hebben, vergeten we deze al snel. De weg voor ons lijkt immers zo veel langer dan de weg achter ons, met name bij de eerste stap. Als je je alleen richt op de dingen die je nog niet bereikt hebt, wordt je denk ik niet erg gelukkig. Vier dus iedere stap die je zet in de juiste richting! En ik bedoel niet dat je meteen een week vakantie moet boeken als je een keer een taartje hebt laten staan, maar sta wel even stil bij wat je goed doet.

Succes, en een heel fijn 2018 voor alle lezers!

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu