Home > Kunst en Cultuur > Debuut CD-boek Kasper Schonewille in voetsporen Mendelssohn

Debuut CD-boek Kasper Schonewille in voetsporen Mendelssohn

De Kerkraadse pianist en beeldend kunstenaar Kasper Schonewille (30) presenteert donderdag 19 januari zijn CD-boek over Felix Mendelssohn in het Parkstad Limburg Theater Heerlen. Het is een bijzonder debuut waarin Schonewille letterlijk een ontdekkingsreis maakt naar de inspiratiebron van deze veelzijdig componist.

Schonewille studeert, na zijn conservatoriumopleiding in Maastricht, in 2018 met de hoogste onderscheiding af als concertpianist aan de Robert Schumann Hochschule van Düsseldorf. Daar raakt hij gefascineerd door het leven en werk van Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) die in deze Duitse stad enkele jaren Musikdirektor is geweest. Mendelssohn reist veel en legt plekken die hij bezoekt vast in brieven en schetsen. Dit inspireert Schonewille om ook te gaan tekenen. In een vier jaar durend project over Mendelssohns reis naar Schotland en Wales in 1829, laat hij zijn piano- en tekentalent samenkomen. Hij treedt in de voetstappen van zijn grote artistieke voorbeeld door op dezelfde plekken tekeningen te maken en de muziek die Mendelssohn er heeft gecomponeerd te bestuderen.

Afgelopen zomer maakt Schonewille CD-opnamen in het Concertgebouw Amsterdam. Alle werken die verband houden met de Schotland-reis worden gespeeld, waaronder een eigen pianotranscriptie van de ‘Hebriden Ouverture.’ In het boek beschrijft hij Mendelssohns reis en worden er vergelijkingen met het heden gemaakt. Telkens zijn twee tekeningen van hetzelfde tafereel te zien: van Mendelssohn én van Schonewille.

kasperschonewille.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.