Home > Kunst en Cultuur > Expositie Les Deux Garçons: Les Icônes Immortelles

Expositie Les Deux Garçons: Les Icônes Immortelles

Les Deux Garçons exposeerden voor het eerst bij Rob van Rijn in maart 2019. De expositie werd samengesteld door tentoonstellingsmaker Manon Berns en Rob van Rijn en was een groot succes. Een herhaling was een jaar later het plan, maar het coronavirus doorkruiste dat.

De nieuwe tentoonstelling Les Icônes moest in 2020 al na een week worden afgebroken. Nu in 2024 de derde expo van Les Deux Garçons op dezelfde locatie, met de veelbelovende titel Les Icônes Immortelles. Ditmaal in samenwerking met Erik Stroink van Artichoque Art Gallery, die vanaf 1 april aanstaande gastheer op Bredestraat 4 is. Ook hij zal in de toekomst dit kunstenaarsduo in Maastricht vertegenwoordigen en presentaties van hun werk op Bredestraat 4 organiseren.

Les Deux Garçons: Les Icônes Immortelles
Les Deux Garçons: Les Icônes Immortelles

In december 2023 werden ter gelegenheid van tweehonderd jaar Maastricht Institute of Arts drie beelden van elk vier meter hoog op het Herdenkingsplein onthuld. Met de titel Les Citoyens de Maastricht (De Burgers van Maastricht). Inspiratie vormde de bijzondere tweehonderd jaar oude gipscollectie (de zogenaamde Gipsotheek) die de kunstacademie rijk is. In de expositie toont Atelier Les Deux Garçons beelden die aan deze drie giganten ten grondslag liggen: brons, taxidermie en collages met terugkerende iconen zoals de Siamees, vormen samen een indrukwekkend geheel in de benedenzaal van de galerie.

Les Deux Garçons: Les Icônes Immortelles | 2 tot en met 31 maart 2024 | woensdag tot en met zondag 11-18 uur | tijdens TEFAF alle dagen geopend.

Bredestraat 4, Maastricht – artichoque.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.