Home > Kunst en Cultuur > Fietsen door Belgisch Limburg tijdens lockdown

Fietsen door Belgisch Limburg tijdens lockdown

Een virtuele bloesemfietstocht door Haspengouw en een interactieve videobeleving, waarmee je in enkele minuten tijd door heel Limburg reist, fietsen door het water in Bokrijk of pedaleren tussen de boomkruinen in Bosland. Toerisme Limburg, zeg maar de VVV van Belgisch Limburg, brengt tijdens de ‘lockdown light’ via het beeldscherm een stukje Limburg naar de rest van Vlaanderen.

Omdat Belgische toeristen nu niet live kunnen komen genieten, en België voor Nederlanders die er niet wonen of werken verboden gebied is, wil Toerisme Limburg hen even laten wegdromen via enkele virtuele belevingen.

,,We willen heel Vlaanderen op een veilige manier thuis laten meegenieten van onze prachtige provincie”, laat Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg weten. ,,Zo kan men alvast inspiratie opdoen voor een verblijf of daguitstap na de lockdown.” Uiteraard worden ook Nederlanders van harte uitgenodigd om in te loggen.

 

Kriebelen
België zit grotendeels op slot. De quarantaine-regels zijn veel strenger dan die in Nederland. Belgen wordt gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar nu het lekker warm is en de natuur volop in bloei staat, begint het toch te kriebelen, beseffen ze bij Toerisme Limburg.

Gedeputeerde Igor Philtjens zegt te verwachten dat de vraag naar vakanties in eigen land na de crisis sterk zal stijgen. ,,En Limburg heeft een sterk aanbod om aan die vraag te beantwoorden, daarom werken we daar momenteel volop campagnes voor uit. Maar we willen onze gasten nu ook alvast met virtuele belevingen warm maken voor een verblijf of daguitstap in de toekomst.”

Slow tv-concept
Omdat je met een beetje gevoel voor drama kunt stellen dat de Haspengouwse bloesems dit jaar alleen voor de locals bloeien, wil ‘fietsprovincie’ Limburg ook de rest van Limburg en Vlaanderen thuis laten meegenieten. Daarom brengen ze de bloesempracht tot in je woonkamer, aldus Igor Philtjens. ,,In lijn met het 25-jarig jubileum van ons fietsroutenetwerk werkten we een virtuele bloesemfietstocht uit. Via dit ‘slow tv’-concept kruip je in de huid van een fietser en leg je in bijna drie uur zestig kilometer af door de mooiste bloesemlandschappen.”

Je kunt de video gewoon op een scherm bekijken, maar gezellig ‘meefietsen’ een hometrainer is ook mogelijk. Op een kaart kun je precies zien waar je op dat moment virtueel fietst. Fietsfanaten met een smarttrainer kunnen de route zelfs rechtstreeks verbinden, zodat de weerstand automatisch wordt aangepast aan het parcours op hun scherm.

Een tweede variant neemt je mee op een korte fietsroute die passeert aan ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Binnenkort volgt een derde virtuele fietstocht langs onder meer ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. Daarnaast kan je de bloesems ook ervaren vanuit de lucht. In de nieuwste sfeervideo van Toerisme Limburg vlieg je in twee minuten als een vogel in spectaculaire duikvluchten dwars tussen de bloeiende boomgaarden.

Je vindt de virtuele fietstochten en videobelevingen op: visitlimburg.be/virtueel-limburg 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu