Home > Kunst en Cultuur > Elisabeth Strouven Fonds zichtbaar veranderd

Elisabeth Strouven Fonds zichtbaar veranderd

Het Elisabeth Strouven Fonds heeft een nieuwe huisstijl. Die nieuwe vormgeving sluit aan bij de inhoudelijke koerswijziging die al enige tijd geleden is ingezet. Het fonds, gevestigd in Maastricht, steunt initiatieven in de Limburgse hoofdstad en in de omgeving ervan. De afgelopen jaren is het fonds volop in beweging en draagt het actief haar kernwaarde uit, als particuliere instelling die goed wil doen op het gebied van Mens, Cultuur en Natuur.

Logo

Meest opvallend aan de nieuwe huisstijl is het logo. Het lieflijke vijf-bladige bloemetje is vervangen door een krachtiger teken waarin de letter E te herkennen is. Doordat deze enigszins gekanteld is straalt het initiaal vernieuwing, daadkracht en dynamiek uit. De letters staan niet meer zoals vroeger naast het logo maar er onder en hebben een vriendelijker lettertype gekregen. Door het gebruik van de speciale kleur blauw komt de naam letterlijk en figuurlijk ook prominenter naar voren.

“Ook in jou schuilt een Elisabeth”

“Naamgeefster van het fonds, de zeventiende eeuwse Elisabeth Strouven, is ons lichtend voorbeeld,” staat in een verklaring te lezen. Deze bijzondere vrouw bekommerde zich om de arme en zieke medemens. Ze was even betrokken als onafhankelijk. Vanuit haar gedachtengoed steunen wij initiatieven van mensen die zich gezamenlijk willen inzetten voor iedereen die wat hulp kan gebruiken, ” omschrijft het Elisabeth Strouven Fonds het zelf. Het fonds zegt een maatschappelijke beweging in gang te willen zetten onder het motto: ‘Ook in jou schuilt een Elisabeth,’ #goeddoen.

De huisstijlelementen worden in de komende maanden stapsgewijze doorgevoerd. Dit najaar staat de nieuwe versie online.

Abtstraat 3, Maastricht (NL) – elisabethstrouvenfonds.nl

De schilderijen zijn gemaakt door: Marjon Merckelbach

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.