Home > Kunst en Cultuur > Vrijthoftheater stort zich op grootschalige musicals

Vrijthoftheater stort zich op grootschalige musicals

Na de grote musical-successen waarmee Parkstad Limburg Theaters zich de afgelopen jaren op de kaart zette, heeft ook het Theater aan het Vrijthof de ambitie om de komende jaren grootschalig kwaliteitsaanbod op musical-gebied in de Limburgse hoofdstad te presenteren, zo is vanmorgen bekendgemaakt. Volgend seizoen staat onder meer de musical Hij Gelooft in Mij, over het leven van André Hazes, verteld door de ogen zijn van vrouw Rachel, op het programma. De musical, met in de hoofdrol Martijn Fischer, zal – verspreid over twee periodes – twee weken lang te zien zijn in Maastricht, om precies te zijn van woensdag 5 tot en met zondag 9 mei 2021 en van dinsdag 1 juni tot en met zondag 6 juni 2021. De Limburgse première vindt plaats op woensdag 5 mei 2021.

Hij Gelooft in Mij zal overigens niet de eerste grootschalige musical zijn die in Maastricht te zien is. Op dit moment wordt ook overlegd met De Graaf & Cornelissen Entertainment, die volgend seizoen in het Theater aan het Vrijthof de Broadway-musical Titanic op de planken brengt. De exacte speeldata zijn op dit moment nog niet bekend, zo laat woordvoerster Gaby van Wegberg van het Theater aan het Vrijthof weten.

Het is voor musicalster Martijn Fischer de tweede keer dat hij de droomrol van André Hazes voor zijn rekening neemt. De acteur deed dat ook van 2012 tot 2015. De productie was in die periode meer dan 800 keer te zien en trok ruim 700.000 bezoekers.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.