Home > MECC Maastricht > Opening M-theater in MECC Maastricht opnieuw uitgesteld

Opening M-theater in MECC Maastricht opnieuw uitgesteld

De opbouw en de opening van het pop-up theater in de grote zuidhal van MECC Maastricht is opnieuw uitgesteld, die keer tot eind februari volgend jaar. De reden daarvoor is de verlenging van de landelijke coronamaatregelen die het kabinet vanavond naar verwachting aankondigt, zegt woordvoerder Gaby van Wegberg van het Theater aan het Vrijthof, dat de zaal zou gaan gebruiken.

Het zogeheten M-theater – met 1250 stoelen op ruime afstand van elkaar het grootste theater van Limburg – zou aanvankelijk op 25 oktober opengaan. Later werd dat uitgesteld tot 11 november en nu dus tot eind februari volgend jaar. ,,Laten we hopen dat we tegen die tijd weer een aantal stappen terug zijn op de routekaart en we weer voor een wat groter publiek kunnen spelen”, aldus Van Wegberg. ,,Want dertig personen is voor de gezelschappen met wie wij samenwerken echt niet haalbaar. Daarbij komt dat wij als onderdeel van de gemeente ook een stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Het inplannen van voorstellingen zorgt voor heel wat reisbewegingen. En die moeten zoveel mogelijk worden beperkt.”

Intussen is het bij het Theater aan het Vrijthof alle hens aan dek om volgend jaar een zo volwaardig mogelijk programma te kunnen bieden. ,,We kunnen niets anders doen dan op een positieve manier kijken of we voorstellingen naar een andere datum kunnen verplaatsen. Maar dat is niet altijd even makkelijk, omdat de meeste artiesten en gezelschappen ook vaak al hele tours hebben ingepland.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.