Home > TEFAF > In gesprek met Jos Roeden van philharmonie zuidnederland over het TEFAF-concert 2023: Beethoven en héél véél meer

In gesprek met Jos Roeden van philharmonie zuidnederland over het TEFAF-concert 2023: Beethoven en héél véél meer

Het TEFAF-concert wordt dit jaar een echte totaalbeleving. philharmonie zuidnederland, Sally Dansgezelschap en Toneelgroep Maastricht zetten samen een unieke productie neer. Dat doen ze in de St. Janskerk op de avond van 15 maart met ondersteuning van Theater aan het Vrijthof en Chapeau Magazine.

philharmonie zuidnederland verbindt mensen met hun klassieke muziek, in met name Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Tijdens het TEFAF-concert zoekt het symfonieorkest bovendien verbinding met andere kunstdisciplines. Dans, theater en muziek komen samen bij dit spectaculaire optreden. ,,Het is heel anders dan een ‘alledaags concert’. Het is speciaal gemaakt voor de TEFAF-gelegenheid”, vertelt Jos Roeden, programmeur van het symfonieorkest. ,,We zoeken naar nieuwe concertvormen. We willen niet alleen meer de oren prikkelen, maar de mensen ook echt iets mee geven en laten voelen. Het wordt echt een totaalbeleving.”

Het concert staat geheel in het teken van de Zevende Symfonie van Beethoven. Daar is voor gekozen omdat het de vrolijkste symfonie van de beroemde componist is. Acteur en vaste regisseur van Toneelgroep Maastricht Michel Sluysmans, neemt in zijn monoloog de gedaante van Beethoven aan. Er wordt theatraal verteld hoe de symfonie is ontstaan en welke relatie het heeft tot onze tijd. Sally Dansgezelschap heeft een choreografie gemaakt op ‘Beethovens Zevende’. Eduarde Strausser dirigeert het symfonieorkest. ,,We hebben voor Eduardo gekozen omdat hij heel goed uit het orkest kan halen wat er in deze setting nodig is”, geeft Roeden aan. “Eduardo swingt lekker mee en interpreteert de muziek van Beethoven heel goed.”

Het gezelschap is ook bijzonder verheugd op zo’n monumentale plek als de St. Janskerk te kunnen optreden. Ze hebben het programma wel geheel op maat van de kerk moeten maken. ,,Waarschijnlijk gaat het net passen”, grapt Roeden over de omvangrijke orkestbezetting.

Dit TEFAF-concert is volgens Roeden een nieuw begin. De programmeur van philharmonie zuidnederland hoopt dat er in Maastricht een jaarlijkse traditie ontstaat rond de kunst- en antiekbeurs. ,,We willen iets bijzonders maken, zoals TEFAF bijzonder is en alles wat daar te zien is.”

TEFAF-concert, met medewerking van philharmonie zuidnederland, Toneelgroep Maastricht en Sally Dansgezelschap | Woensdag 15 maart 2023, 20.00 | Sint Janskerk Maastricht | Tickets: 39,50 euro via www.theateraanhetvrijthof.com

Maak kans op 3 x 2 kaartjes voor het TEFAF-concert met philharmonie zuid-nederland

Kans maken op kaartjes voor het TEFAF-concert met philharmonie zuidnederland? Klik op ‘maak kans’ en laat ons weten waarom jij deze prijs wil winnen. De winnaar krijgt maandag 13 maart bericht!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.