Home > Kunst en Cultuur > Hoge koninklijke onderscheiding voor Anneleen Lenaerts

Hoge koninklijke onderscheiding voor Anneleen Lenaerts

Ter ere van de nationale feestdag in België heeft koning Filip harpiste Anneleen Lenaeerts gehuldigd als Commandeur in de Kroonorde. Dat is een bijzondere eretitel die wordt verleend voor opmerkelijke artistieke, literaire of wetenschappelijke verdiensten. Ook schrijver Bart van Loo, auteur van het succesvolle boek De Boergondiërs, kreeg deze titel uit handen van de Belgische koning.

Anneleen Lenaerts geldt als de absolute top in de internationale muzikale wereld en speelt al ruim tien jaar als solo-harpiste bij de beroemde Wiener Philharmoniker. Vanuit Wenen verovert ze niet alleen met dit orkest de hele wereld, maar ook als solo-muzikante. Zij is tevens als docente verbonden aan het Conservatorium in Maastricht. Sinds begin dit jaar fungeert zij als columniste in Chapeau Magazine en schrijft ze over haar vele belevenissen. In juni speelde zij nog het TEFAF-concert in de St. Janskerk aan het Vrijthof.

Anneleen Lenaerts is afkomstig uit Peer in Belgisch Limburg.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.