Home > Kunst en Cultuur > Auteurscarrière Anya Niewierra vordert gestaag

Auteurscarrière Anya Niewierra vordert gestaag

De Gemeentegrot van Valkenburg vormde een passend decor voor alweer het derde boek van auteur Anya Niewierra. In Limburg vooral bekend als directeur van Visit Zuid-Limburg (voorheen de VVV) maar in de rest van het land steeds meer in beeld als een succesvolle thrillerschrijver.

Met het boek ‘Het Bloemenmeisje’ begint de carrière als schrijfster steeds meer vorm te krijgen, zeker nu ze bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff zit. Die zouden haar het liefst fulltime aan de slag zien, met ook een sprong naar het buitenland. Maar Anya Niewierra blijft haar twee banen combineren. „Ik kan het toeristische werk niet opgeven. Wij zijn als één familie op kantoor. Dankzij mijn eigen gezin heb ik de kans gekregen om m’n vrije tijd voor een belangrijk deel te besteden aan het schrijven.”

‘Het Bloemenmeisje’ speelt zich af in de Franse Pyreneeën, daar was de schrijfster een vakantiehuisje heeft. „Dat heb ik ook gekocht voor de prijs van een bankstel, al kostte het opknappen heel wat meer. Maar met name de rust en de natuur daar hebben mij geïnspireerd om te schrijven, in het bijzonder dit boek.”

Een thriller dus, en daarom gaat het er al lang niet altijd even prettig aan toe in het verhaal, dat spannend blijft tot het einde. Niewierra werkt alweer aan volgende boeken, de smaak en het ritme heeft ze goed te pakken.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.