Home > André Rieu > André Rieu: bakken in plaats van spelen voor de koning

André Rieu: bakken in plaats van spelen voor de koning

Normaal gezien was de verwachting dat André Rieu vandaag met zijn orkest een mini-concert zou geven voor Koning Willem Alexander en zijn familie tijdens hun geplande bezoek op Koningsdag aan Maastricht. Vermoedelijk was dan het knusse Onze Lieve Vrouweplein het decor voor dit bijzondere optreden.

Maar door corona gaat dat allemaal niet door en blijft de koning thuis. De koning van de wals ook, thuis bij hem in de Maastrichtse wijk St. Pieter. Hij wilde vandaag toch graag een ode brengen aan de koninklijke familie en kwam op het idee om een bijzondere koningstaart te bakken, uiteraard met oranje als dominante kleur. En omdat de Maastrichtse musicus nooit in het klein denkt, is het een flinke taart geworden, met slagroom en al, waar menige familie van kan eten.

 

André Rieu is de laatste jaren het koken steeds meer als een plezierige vorm van ontspanning gaan zien en staat nu veelvuldig in zijn professionele keuken om te experimenteren met allerlei gerechten. „Als we met het orkest onderweg zijn, dan eet ik dus buiten de deur, hoewel we altijd onze eigen catering meenemen. Maar thuis kan ik echt maken waar ik zin in heb, het is voor mij een mooie en creatieve hobby, waar ik lol in heb. Wat niet wegneemt dat ik sta te popelen om weer te kunnen gaan optreden. Maar helaas moeten we nog een tijd geduld hebben.”

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu