Home > Kunst en Cultuur > Bonnefanten beleeft topjaar

Bonnefanten beleeft topjaar

Het Bonnefanten Museum in Maastricht beleeft een topjaar. In de dagen voor kerstmis is de 150.000e bezoeker verwelkomd, een record sinds de opening. In de kerstvakantie zullen daar nog heel wat bezoekers bijkomen.

Zeker na de coronatijd, die ook voor de cultuursector extra zwaar was, is dit een opsteker voor het grootste museum van Limburg.

In 2023 draaiden er heel wat exposities zoals The Perfect Eye van Werner Mantz, The Other Side of Silence van Hrair Sarkissian, A Room of One’s Own met o.a. Carol Rhodes, Lydia Schouten en Marijke Stultiens, Piet Killaars 100 jaar, Tussen Kunst en Kopie, Rembrandts Vaandeldrager on Tour, Wires Crossed van Ed Templeton, Visions of Possibilities van Patricia Kaersenhout tot de educatieve tentoonstelling BINNENSTEBUITEN.

Ook werd de Zilverkamer geopend met een uitgebreide collectie aan Maastrichts zilver die er permanent te zien zal zijn. En onlangs ging de tentoonstelling Shinkichi Tajiri: The Restless Wanderer open, die landelijk al veel aandacht kreeg.

De Zilverkamer in Bonnefanten

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.