Home > Kunst en Cultuur > Kortere TEFAF in juni

Kortere TEFAF in juni

De internationale kunstbeurs TEFAF Maastricht wordt gehouden van 24 tot en met 30 juni in MECC Maastricht. De beurs zou georganiseerd worden van 10-20 maart, inclusief de preview-dagen, maar moest vanwege de coronamaatregelen verschoven worden.

De nieuwe data betekenen dat de 35 e editie van TEFAF korter zal duren dan gebruikelijk. Op vrijdag 24 juni wordt de Early Acces gehouden voor genodigden uit heel de wereld. Op zaterdag 25 juni is er tot 14 uur de Preview, eveneens voor genodigden. Vanaf 14 uur is de beurs die dag dan toegankelijk voor het publiek, evenals op de zondag tot en met de donderdag. Normaal duurt de beurs tot en met de tweede zondag en begint die ook een dag eerder. In totaal wordt de hele beursperiode met vier dagen ingekort.

De organisatie van TEFAF heeft hiervoor gekozen om toch nog een beurs te kunnen organiseren, hetgeen per se de wens was. Gezien de drukte op de internationale beurskalender, en eveneens de drukke bezetting van de beurshallen van MECC Maastricht, is gekozen voor een eenmalige verkorting van de beursduur.

In 2020 moest TEFAF Maastricht de laatste vier dagen sluiten vanwege de corona-uitbraak. In 2021 kon er geen beurs gehouden worden. In 2022 is Maastricht niet de eerste beurs die TEFAF zal organiseren. Van 5-10 mei wordt eerst nog TEFAF Spring gehouden in de Armory in New York.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.