Home > Kunst en Cultuur > WMC Kerkrade verschoven naar 2022 vanwege corona

WMC Kerkrade verschoven naar 2022 vanwege corona

De editie 2021 van het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade wordt vanwege de coronacrisis een jaar verschoven naar de zomer van 2022. Het festival, dat zou plaatsvinden van 8 juli tot en met 1 augustus 2021, wordt verplaatst naar 7 tot en met 31 juli 2022.

Volgens de organisatie heeft dat ermee te maken dat door de coronacrisis teveel onzekerheid voor de deelnemende orkesten is ontstaan.

„Deelname aan WMC vergt een lange voorbereidingstijd voor orkesten”, licht secretaris Ludo Diels toe. „De coronacrisis zet voor een groot aantal deelnemers een streep door deze voorbereidingen. Ook geven veel orkesten aan het artistiek management van WMC te kennen dat zij op dit moment inkomsten uit optredens mislopen en daarom niet de middelen hebben om deel te nemen in 2021. Door het festival uit te stellen geven we onze deelnemers meer lucht. ”

Ook de verwachte economische impact van de pandemie speelde een rol in de besluitvorming. De organisatie verwacht dat sponsorinkomsten teruglopen omdat veel bedrijven in zwaar weer dreigen te raken. ,,Onze sponsoren maken WMC voor een belangrijk deel mogelijk, maar we vinden het op dit moment niet opportuun om bij bedrijven aan te kloppen voor een substantiële bijdrage”, aldus voorzitter Max Kousen.

Het Wereld Muziek Concours vindt iedere vier jaar plaats in Kerkrade en trekt zo’n 20.000 muzikanten en 350.000 bezoekers naar de stad en regio. In 2021 zou het WMC het 70-jarig jubileum vieren met een reguliere editie van het concours. Wellicht wordt het jubileum nu gekoppeld aan het evenement BLOW, een door het WMC georganiseerd festival. wmc.nl

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu