Home > Kunst en Cultuur > Maastricht ontvangt vijftig internationale toptalenten

Maastricht ontvangt vijftig internationale toptalenten

Auteur: Maarten van Laarhoven

Vijftig jonge toptalenten uit vijf landen komen van 13 tot en met 15 november samen in Maastricht voor de zogeheten Young European Talent (YET), een driedaags werkbezoek met onder meer bedrijfsbezoeken, lezingen, workshops en ontmoetingen met topmensen uit het Limburgse bedrijfsleven. 

De vijftig talenten variëren in leeftijd van 18 tot 35 jaar. Ze zijn geselecteerd door de verschillende ambassades en ministeries van Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland en blinken uit in onder meer sport, wetenschap, politiek, cultuur een ondernemen.

De organisatie van YET 2018 is in handen van de honorair consuls Ward Vleugels (Duitsland), Camille Oostwegel (Frankrijk), Fernand Jadoul (Luxemburg) en Henri van Lidth de Jeude (België). De bijeenkomst heeft tot doel een internationaal netwerk voor jonge en toekomstige decision makers in Europa tot stand te brengen. Daarnaast is het de bedoeling Limburg structureel op de kaart zetten als een regio die ‘over de grenzen heen kijkt’ en internationale toptalenten zowel een netwerk als een inspirerende omgeving biedt.

Sprekers Tijdens Young European Talent 2018 zal de groep een ontmoeting hebben met onder anderen Yves Bertoncini (vice-president Europese Beweging), Philippe Lalliot (Franse ambassadeur in Nederland), Dirk Brengelmann (Duitse ambassadeur in Nederland), gouverneur Theo Bovens, voormalig minister van Onderwijs en Economische Zaken Maria van der Hoeve, Jennifer van der Leegte (VDL) , Jaochim Hauser (BMW München) en oud-bondscoach Bert van Marwijk.

fotografie: George Deswijzen

______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu