Home > Kunst en Cultuur > Recordaantal concerten André Rieu op het Vrijthof

Recordaantal concerten André Rieu op het Vrijthof

Met de aankondiging van het 15e concert in de zomerreeks op het Vrijthof in Maastricht, stevent André Rieu af op een record. Na twee jaar stilstand vanwege de coronacrisis zal de beroemde orkestleider meer concerten dan ooit geven in zijn geboortestad. 

Twaalf concerten stonden voor juli 2022 al vast, omdat de meeste kaarten die in 2020 waren verkocht, nu nog geldig zijn. Daar komen dan nog drie nieuwe concerten bij. De hele serie begint op 7 juli en gaat door tot 31 juli, met telkens een pauze in het begin van de week.

Per concert komen zo’n 11.000 mensen naar het Vrijthof, op het plein en op de horecaterrassen.  Dat betekent dat er dit jaar minstens 165.000 fans uit binnen- en buitenland naar de Limburgse hoofdstad komen. Met name voor de hotels, restaurants en winkels in Maastricht en wijde omgeving is dit een welkome impuls na de achtereenvolgende lockdowns. 

In 2020 moest André Rieu begin maart zijn tour door Amerika afbreken vanwege de uitgebroken pandemie. In de rest van het jaar trad hij met zijn orkest nergens meer op. In 2021 kon hij enkel vier concerten geven in Lissabon, dat was begin december. 

Dit jaar ziet het er beter uit voor de violist. In februari staan er enkele optredens in Spanje gepland, in maart is er een tour door Amerika en ook in de maanden erna staan er heel wat concerten in het buitenland op het programma, alvorens het Vrijthof als zomerevenement zich aandient. 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.