Home > Kunst en Cultuur > Grote expositie over Toetanchamon geopend in Luik

Grote expositie over Toetanchamon geopend in Luik

In de speciale expo-ruimte van het treinstation Luik-Guillemins is een grote tentoonstelling geopend over het leven van de beroemde Egyptische farao Toetanchamon. Deze door toonaangevende wetenschappers samengestelde expositie wordt beschouwd als de meest ambitieuze op dit gebied, die ooit in België is georganiseerd.

Op de tentoonstelling zijn honderden originele objecten te zien die komen uit die periode in het oude Egypte. Wereldberoemde musea als het Louvre in Parijs en het Metropolitan Museum in New York hebben hun medewerking verleend, als ook een aantal particuliere verzamelaars.

Daarnaast zijn zo’n 250 objecten te zien, die een getrouwe kopie zijn van hetgeen in het graf van Toetanchamon gevonden zijn. Deze kopieën zijn gemaakt in de ateliers van het Egyptisch Museum in Caïro.

De expositie geeft een heel goed beeld van wat de archeoloog Howard Carter bijna honderd jaar geleden aantrof, toen hij het nog geheel intact gebleven graf ontdekte, inclusief de mummie van de jong overleden farao.

De tentoonstelling loopt tot en met 31 mei 2020.

www.europaexpo.be

______________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu