Home > Kunst en Cultuur > Ongedwongen genieten bij TREK

Ongedwongen genieten bij TREK

Het festival dat het hart van menig foodie in Nederland sneller doet kloppen, keert terug naar Limburg. Vanaf donderdag 18 mei kunnen we weer het hele weekend genieten van eten en drinken, veel muziek en zelfs theater. Festival TREK 2023 belooft opnieuw een groot feest te worden.

Hapjes, drankjes en nog veel meer

Festival TREK reist al sinds 2014 van stad naar stad om een feestje te bouwen en mensen te laten genieten van eten en muziek. Het foodfestival trekt door acht steden, waaronder Maastricht. In de ongeveer 35 verschillende soorten foodtrucks, variëren de gerechten van hamburgers tot oesters met champagne. Hoewel het is begonnen als een foodtruck festival, is het dat volgens Emile Faulborn, de organisator van TREK, allang niet meer. „Het is veel meer dan dat, het is een echt festival met theater, veel artiesten, kermisattracties en verschillende bars.” Het festival moet volgens Faulborn toegankelijk zijn voor iedereen. „Daarom zijn we ook gratis. We willen dat iedereen heel ongedwongen het festival beleeft,” legt hij uit, „Die ongedwongenheid is ook wel echt de kracht van TREK. Het moet gewoon leuk zijn en ik denk dat dat ook wel het geval is bij dit festival.”

Nieuwe smaakjes

Ook dit jaar worden gasten weer verrast met nieuwe soorten hapjes en drankjes. Bij de sangria- en bubbelbar kan je genieten van een glaasje champagne of een mimosa. Die tweede is volgens Faulborn hét zomerse drankje van dit jaar en dé hit van deze editie. Hoewel de keuze al reuze is, is er nog een nieuwe smaakmaker aan het aanbod toegevoegd. Gasten kunnen voor het eerst dit jaar genieten van tapas op het foodfestival. „We hebben echt een heel groot bereik. Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat we voor elk wat wils hebben!”

Limburgs enthousiasme

De crew van TREK kijkt ook altijd erg uit naar de editie in Maastricht. De ploeg vindt de locatie prachtig en het enthousiasme van de gasten werkt aanstekelijk, geeft Faulborn aan. „We weten dat Maastrichtenaren altijd heel enthousiast zijn als we naar Maastricht komen. Zeker nu het in het Hemelvaartweekend valt, weten we dat het gewoon echt een heel druk en tof weekend gaat worden.” Voor regen is Faulborn niet bang. Niet alleen omdat de weersvoorspelling goed is, maar ook omdat hij weet dat de Maastrichtenaren door weer en wind het festival zullen bezoeken. „Dat vinden we nou het mooiste aan Maastricht. We weten dat de Maastrichtenaren zich niet uit het veld laten slaan. Ze komen altijd, of het nu regent of niet. Dan nemen ze gewoon een paraplu mee en kan het feesten weer doorgaan.” En als er dan echt een paar druppels gaan vallen, weet Falbourn ook zeker dat het zonnetje zich snel weer zal laten zien: „Na regen komt zonneschijn: dat is hier echt altijd het geval geweest.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.