Home > Kunst en Cultuur > Speciaal fonds voor philharmonie zuidnederland van start

Speciaal fonds voor philharmonie zuidnederland van start

Met het plaatsen van de handtekeningen onder het contract is ‘Het philharmonie zuidnederland Fonds’  van start gegaan. Dit is opgericht op initiatief van het Elisabeth Strouven Fonds dat eigen vermogen gebruikt om culturele en sociale projecten te ondersteunen. Bestuurder Dik Mol van het Elisabeth Strouven Fonds en intendant Stefan Rosu van de philharmonie zuidnederland zetten hun handtekening in de Bovenzaal van het Theater aan het Vrijthof. Vanaf nu kunnen mensen die op een zeker moment een bedrag willen schenken aan een culturele instelling of gezelschap, hiervoor ook terecht bij de philharmonie zuidnederland. Eerder werd al een zelfde soort fonds opgericht door het Elisabeth Strouven Fonds voor het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Dat gebeurde dit voorjaar en werd gevierd op de kunstbeurs TEFAF. 

Deze ceremonie voor een aantal genodigden, onder wie gouverneur Theo Bovens, ging vooraf aan een speciaal concert in de grote zaal met tevens de feestelijke ingebruikname van de nieuwe vleugel van het theater, een prachtige Steinway.

Pianist hans Minnaar kon er meteen de mooiste klanken uithalen met het pianoconcert nr 22 van Mozart.

 

Fotografie: Frits Widdershoven  

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu