Home > Kunst en Cultuur > Ode aan Arthur Spronken in Parc Broekhuizen

Ode aan Arthur Spronken in Parc Broekhuizen

In het prachtige Parc Broekhuizen in Leersum is de komende weken een fraaie expositie te zien met werken van de overleden Limburgse beeldhouwer Arthur Spronken. Het gaat om grote bronzen beelden die hem zo bekend maakten, maar ook kleinere beelden, schilderijen en grote imposante tekeningen. Ook is er werk te zien van zoon Caius Spronken.

Gerard Kleisterlee en zijn vrouw Annemiek vergezellen de kunstenaars Caius Spronken en Ree Meertens.

Parc Broekhuizen is een fraai landgoed met een luxe boutique-hotel en een aantal bijgebouwen voor evenementen, bijeenkomsten en exposities.

De informele opening van de tentoonstelling werd verricht door Gerard Kleisterlee, oud-bestuursvoorzitter van Philips en kunstverzamelaar. Hij roemde de stijl van Arthur Spronken die je volgens hem op je moet laten inwerken. ,,En om het helemaal te beleven, raad ik iedereen aan op naar Kelmond af te reizen, op zo’n prachtige heuvel even buiten Beek. Dan weet je niet wat je ziet aan kunst, dat is werkelijk uniek.”

Beeld van Arthur Spronken in de tuin van Parc Broekhuizen.

Anita Bos, general manager van Parc Broekhuizen, toonde zich verheugd met deze expositie. ,,Onze band met de familie Spronken wordt steeds hechter, dus er zullen meer tentoonstellingen volgen.”

Ondernemer Irène Schreuder is bij deze exposities betrokken. ,,Ik help graag bij het tot stand komen van mooie initiatieven en dit is er zeker  een om trots op te zijn.

Kunst hoort bij het landgoed Parc Broekhuizen.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.