Home > Kunst en Cultuur > Artichoque Art Gallery trekt naar pand galerie Rob van Rijn

Artichoque Art Gallery trekt naar pand galerie Rob van Rijn

Twee Maastrichtse kunstgaleries gaan een vergaande vorm van samenwerking aan. Artichoque Art Gallery, momenteel gevestigd in de Brusselsestraat, gaat in het voorjaar verhuizen naar het pand van galerie Rob van Rijn in de Bredestraat.

Vier van de vijf toonzalen zullen vanaf dan met kunst worden ingevuld door Artichoque. De vijfde zaal blijft nog voorbehouden aan Rob van Rijn, zowel als toonruimte als ook als kantoor.

Na 30 jaar de galerie aan de Bredestraat te hebben gerund, gaat Van Rijn zijn activiteiten afbouwen.

„Een leven zonder kunst is voor mij geen optie, dus de kern van mijn collectie kan op afspraak hier nog wel bezichtigd worden. Ik blijf ook actief met taxaties en het geven van advies. Maar ik stop als galeriehouder, zonder dat ik nou met pensioen ga.”

Erik Stroink van Artichoque Art Gallery is blij met de verhuizing naar de Bredestraat. „Het is een historisch pand met een gunstige ligging. En ik ben klaar voor een volgende stap met mijn galerie. Wij vertegenwoordigen met name regionale kunstenaars en jong talent van de kunstacademie. Maar op deze plek kan ik ook een paar treden hoger gaan, het biedt meer mogelijkheden.”

Officieel is de nieuwe start op 1 april gepland, maar in maart tijdens de wereldberoemde kunstbeurs TEFAF, organiseren Rob van Rijn  en Erik Stroink samen een expositie van het bekende Limburgse kunstenaarsduo ‘Les Deux Garçons’. Een gezamenlijke expositie als symbolisch moment voor de sleuteloverdracht. Werk van ‘Les Deux Garcons’ zal trouwens ook op TEFAF zelf te zien zijn.

Rob van Rijn

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.