Home > Kunst en Cultuur > Gouden Zwaan voor Conny Janssen

Gouden Zwaan voor Conny Janssen

De Gouden Zwaan, de meest prestigieuze dansprijs die om de paar jaar wordt uitgereikt op de Nederlandse Dansdagen in Maastricht, is gewonnen door Connie Janssen, de artistiek leider van Connie Janssen Danst in Rotterdam.

Zij kreeg de prijs vanwege haar grote bijdrage aan de Nederlandse dans. Minister Ingrid van Engelshoven deed persoonlijk de overhandiging in het Theater aan het Vrijthof.

Dans Redouan Ait Chitt kreeg de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansprestatie. En ‘The Way You Sound Tonight’ van Arno Schuttemakers won de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie.

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht ging naar Connor Schumacher en die van Jong Publiek naar Cecilia Moisio.  In een volle zaal toonde directeur Ronald Wintjens zich tevreden over het festival, al maakte hij zich ook zorgen over het middensegment, dat er in Nederland financieel bekaaid van af lijkt te komen. Binnenkort gaat hij hierover op gesprek bij de minister, in Den Haag deze keer.

Het festival Nederlandse Dansdagen in Maastricht, het belangrijkste dansfestival in Nederland, duurt nog het hele weekend.

Fotografie: Harry Heuts

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu