Home > TEFAF > TEFAF Maastricht verplaatst naar september

TEFAF Maastricht verplaatst naar september

De kunstbeurs TEFAF Maastricht is verplaatst naar september, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. De openingsdagen worden nu 9 en 10 september, en daarna opent MECC Maastricht de deuren open voor het publiek van 11 tot en met 19 september.

TEFAF is ‘s werelds belangrijkste kunstbeurs die oud en nieuw combineert. Traditioneel wordt de beurs in Maastricht in maart gehouden, maar al eerder week de organisatie uit naar eind mei / begin juni 2021. Maar gezien de voortdurende onzekerheden rondom de coronamaatregelen heeft het bestuur nu gekozen voor verder uitstel richting september.

De organisatie hoopt dat de kunstbeurs dan op een normale manier, zonder restricties, kan worden gehouden. Voorzitter Hidde van Seggelen zegt dat het belangrijk is dat de beurs dit jaar wel nog doorgaat. „Onze deelnemers smachten naar het contact met hun publiek en dat kan het beste in persoonlijke ontmoetingen op de beurs. Het zou voor ons heel ongewenst zijn als we dit jaar helemaal geen beurs zouden kunnen houden. We hebben al de afgelopen beurzen in New York moeten afzeggen en we merken dat de kunstwereld zit te wachten om de draad weer op te pakken. We hebben die beurzen digitaal laten doorgaan en dat concept houden we vast. Maar een fysieke beurs met persoonlijk contact is toch het belangrijkste. Uit de reacties van onze kunsthandelaren merken we dat ze verlangen naar een echte beurs. Met de directie van het MECC hebben we moeten puzzelen om de geschikte data te vinden, want na de zomer zijn daar een boel activiteiten gepland. Maar gelukkig hebben wij deze periode kunnen vastleggen. We zijn daar blij mee. Na de zomer kan iedereen de draad weer oppakken. En ook voor Maastricht en de regio is het belangrijk dat TEFAF dit jaar nog wordt gehouden, zeker voor de hotels, restaurants en winkels. Dus we gaan er hard voor werken om een succesvolle beurs te houden op het niveau dan men van ons gewenst is, en dat in een geheel vernieuwd MECC Maastricht.”

De nieuwe data van TEFAF Maastricht vallen heel gunstig op de internationale kunstkalender. Het zal de eerste van de wereldwijde topbeurzen zijn, die na de corona-periode gehouden zal worden.  Art Basel opent op 23 september, de Biennale in Parijs opent op 24 september en Frieze Londen wordt gehouden van 13-17 oktober. Voor de leidende positie van TEFAF Maastricht is dat een belangrijke factor. Alle ogen van de kunstwereld zullen in september op Maastricht gericht zijn, ervan uitgaande dat dan de beperkingen rondom covid-19 zijn opgeheven.

 

 

 

 

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.