Home > Kunst en Cultuur > Allerzielenconcerten steeds talrijker

Allerzielenconcerten steeds talrijker

Kerstmis, Nieuwjaar, Carnaval, Pasen… bijzondere momenten in het jaar die uitnodigen om samen te zijn en emoties te delen. Theaters en andere cultuurpodia bieden daarbij passende programma’s aan. Allerzielen is een van oorsprong kerkelijke traditie die steeds vaker buiten de kerk vorm krijgt. Verschillende Limburgse podia bieden Allerzielenconcerten aan, voor het eerst of al meerdere jaren. Onvergetelijke concerten waarin onze gedachten kunnen gaan naar onze dierbare overledenen. Chapeau’s keuze uit het Allerzielenconcerten aanbod:

Nederlandse Bachvereniging, Allerzielenconcert

Dinsdag 1 november, 20.00u| Parkstad Limburg Theaters Heerlen

Dit concert van de Nederlandse Bachvereniging zou voor dit theater zo maar eens het begin kunnen zijn van een prachtige, nieuwe traditie op de gedenkdag van de overledenen. Dirigent Leonardo García Alarcón dook een vergeten meesterwerk op in de Nationale Bibliotheek in Wenen. Het oratorium Il dono della vita eterna van Antonio Draghi klonk voor het eerst in 1686. Deze theatrale passie is een aangrijpend werk dat wonderbaarlijk goed past bij Allerzielen en troost biedt. Prijs vanaf 19 euro

Burgemeester van Grunsvenplein 145, Heerlen (NL) – plt.nl

ArkA Symfonieorkest Maastricht, Allerzielenconcerten

Zaterdag 29 oktober, 15:30 – 17:45 UUR| Kloosterbibliotheek Wittem
Woensdag 2 november, 20.00-22.15|Sint Janskerk Maastricht

In 2009 heeft dit orkest het initiatief genomen Allerzielenconcerten te organiseren. Het programma dit jaar ademt een sfeer van mist en mystiek, met Franse en Noorse muziek van o.a.: Lekeu, Fauré, Debussy, Satie en Grieg. Prijs beide locaties 20 euro

Vrijthof 47, Maastricht (NL) – theateraanhetvrijthof.nl

Mirel Iancovici (cello) en Peter van Nunen (voordracht), Allerzielenconcert

Zondag 30 oktober, 13.00 uur | Salviuskerkje Limbricht

Onder de middeleeuwse gewelfschilderingen van het monumentale kerkje in Limbricht vindt voor het eerst een Allerzielenconcert plaats. In een bijzondere vorm: muziek in combinatie met ‘gesproken woord.’ Cellomuziek wordt afgewisseld met literaire voordrachten. Mirel lancovici, oud concervatoriumdocent in Maastricht en Peter van Nunen, gespecialiseerd in Russische kunst en cultuur en manager van het MNM-Ruslandcentrum in Maastricht, verzorgen dit prachtige event. Met muziek van o.a. Bach, Dvorák, en Schubert en teksten van Jacopone da Todi en Johann Georg Jacobi en Anna Achmatova.

Entree bij reserveren 12,50 euro, concerten@salviuskerkje.nl

Platz 2, Limbricht (NL) – salviuskerkje.nl

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.