Home > Kunst en Cultuur > Prominenten steunen kaarsenactie Kankeronderzoekfonds Limburg

Prominenten steunen kaarsenactie Kankeronderzoekfonds Limburg

De campagne #Ikgeefjelicht van Kankeronderzoekfonds Limburg wordt ondersteund door diverse bekende Limburgers.” Ze roepen mensen op een kaarsje te sponsoren en deze op 21 december te laten branden in een kerk of kapel in de provincie.

Oud-gouverneur van Limburg Theo Bovens, voorzitter van MKB-Limburg Martijn van Helvert en de bisschop van Roermond Harrie Smeets, delen hun wens voor 2023 op de website brandeenlichtje.nl. De centrale vraag: ‘Voor wie brand jij een lichtje?’ beantwoorden ze elk met een hartverwarmende wens die aansluiten bij de actualiteit.

Het mooie van de actie is dat iedereen wel wensen heeft voor het nieuwe jaar, of dat nu voor een dierbare is die je speciale aandacht wilt geven of iemand die je wilt herdenken. De bedoeling van #ikgeefjelicht is dat 21 december in heel Limburg een zee van licht ontstaat in kerken en kapellen.

Voor wie brand jij een lichtje?

Van de Sint-Petruskerk in Gulpen tot de Kapel van Genooy in Venlo: tijdens op de kortste dag van het jaar, branden in dertien kapellen in Limburg lichtjes.

Onderzoek

De opbrengst van deze actie komt ten goede aan baanbrekend en wetenschappelijk kankeronderzoek in het Maastricht UMC+ en partnerziekenhuizen in Limburg. Vorig jaar werd de kaarsjesactie al met succes gehouden in de kapel van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee in Maastricht, waar ruim 350 kaarsen werden opgestoken voor onderzoek naar kanker.

De kaarsjes kunnen voor een minimumbedrag van 7,50 euro digitaal worden gekocht via de speciale website brandeenlichtje.nl. Daar kun je ook aangeven in welke van de dertien deelnemende kerken of kapellen in Limburg je wilt dat je kaars gaat branden op 21 december. Vrijwilligers zetten de kaarsen op hun plek, dus je hoeft niet zelf naar de kapel te komen. Ook is het mogelijk om digitaal een persoonlijke boodschap achter te laten.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.