Home > Kunst en Cultuur > Erik Schnock wint Lodewijk van der Grinten Prijs

Erik Schnock wint Lodewijk van der Grinten Prijs

In de Maaspoort in Venlo is Erik Schnock, eigenaar van de nationaal werkende arbodienst Healthcare Company, dinsdagavond uitgeroepen tot winnaar van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2022. De Talent Award ging naar Jella Theeuwen, CEO van dieetadvies- en dieet onderzoeksbureau InnerBuddies. De uitreiking van de Lodewijk van der Grinten Prijs is een van de belangrijkste ondernemersevents in Venlo en omgeving. De Ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten (1831 –1895), de oprichter van het voormalige Océ, het huidige Canon Production Printing.

De drie genomineerde kandidaten van dit jaar zijn: Peter Broekmans (Rendiz), Jeroen Hutjens (Funqtio) en Erik Schnock (Healthcare Company). Schnock maakt de meeste indruk op de jury die op basis van het thema ‘gezondheid’, aan de hand van een pitch en een uitgebreid bedrijfsbezoek, de winnaar bepaalt. Uit het juryrapport: „Healthcare, opgericht in 2003, is een ‘care company’ met een uitgesproken visie op de gezondheid van bedrijven. De kansen die hierin aanwezig zijn om te ondernemen werden voor Erik al jaren geleden onderkend en met zijn visie zorgde hij voor een gestage groei van een groep van ondernemingen. Met een duidelijke visie op het gebied van dienstverlening van bedrijfsartsen heeft Erik een landelijk opererende onderneming gecreëerd die haar groei ook zoekt in aanpalende werkgebieden en zich de komende jaren verder zal kunnen ontwikkelen tot een belangrijke speler in de markt.”.

De feestavond start met drie pitches van de genomineerden voor de LvdG Talent Award, een prijs voor de meest toonaangevende Young Professional onder de 35 jaar binnen de gemeente Venlo. Een publieksstemming bepaalt uiteindelijk de winnaar: Jella Theeuwen.

Theeuwen start in 2021 haar bedrijf InnerBuddies. Het is de eerste spin-off van Universiteit Maastricht op Brightlands Campus Greenport Venlo. Het bedrijf voert darmanalyses uit middels een ontlastingssample waarvoor de klant een op de persoon afgestemd voedingsadvies krijgt.

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo reikt de Lodewijk van der Grinten Prijs 2022 en het bijbehorende kunstwerk van de hand van  kunstenaar Hans Reijnders  aan Schnock en Theeuwen uit.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.