Home > Kunst en Cultuur > Blootgewone rondleiding in expo DressUndress

Blootgewone rondleiding in expo DressUndress

Voor het eerst bezoeken naturisten Modemuseum Hasselt. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor een avondbezoek aan de expositie DressUndress in adams- of evakostuum. De activiteit sluit naadloos aan bij het thema van de tentoonstelling waarin het tonen van het menselijk lichaam centraal staat.

De openinstelling is een initiatief van de Naked Freedom. Deze organisatie initieert regelmatig activiteiten voor naturisten, en spreekt vanuit die ervaring over ‘blootgewone rondleidingen’ als ‘een onvergetelijke ervaring’. „In Nederland en Frankrijk zijn er verschillende events en weekends waarbij culturele huizen zelf hun deuren openen voor naaktrondleidingen, zoals de Kunsthal in Rotterdam. Graag willen we er in België ook voor zorgen dat er meer gelegenheden komen waarin we naakt op bezoek kunnen komen. We zijn allemaal naakt geboren. Dus er is geen natuurlijke reden om ons lichaam altijd te moeten bedekken,” zegt Tony Baetslé van Naked Freedom.

Een naaktbezoek past helemaal bij de boodschap die Modemuseum Hasselt de bezoeker van DressUndress wil meegeven,” aldus directeur Karolien De Clippel: „De schoonheid van echte lichamen staat centraal in deze expo. Bij een naaktbezoek is iedereen gelijk en speelt het streven naar de perfecte lichaamsvormen minder”. Het museum geeft met dit event ook een statement af: „Modemuseum Hasselt wil graag een moedig museum (brave space) zijn, waar we luisteren en in dialoog gaan met de verschillende standpunten in onze samenleving. DressUndress, een tentoonstelling waar het tonen van het menselijk lichaam centraal staat, is dan ook een uitgelezen kans om het museum open te stellen voor naturisten,” zegt Nele Kelchtermans, schepen van cultuur van Hasselt. Het personeel en de gidsen van het museum zijn overigens wel gekleed; de naaktervaring is puur voor de bezoekers. Om Modemuseum Hasselt naakt te kunnen bezoeken is inschrijving vooraf nodig. De speciale opening staat gepland op 30 oktober tussen 18 uur en 21 uur. Gekozen kan worden tussen een bezoek met gids of met audiogids.

Gasthuisstraat 11, Hasselt (BE) – modemuseumhasselt.be

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.