Home > Kunst en Cultuur > Grote expositie Tim Burton in C-mine Genk

Grote expositie Tim Burton in C-mine Genk

Auteur: Jo Cortenraedt

In C-mine in Genk gaat vandaag de grote internationale tentoonstelling The World of Tim Burton van start. Burton is vooral bekend als filmregisseur met op zijn naam onder meer Batman, Planet of Apes, Alice in Wonderland en Frankenweenie.


Jo Klaps (scenografie), Jenny He (curator) en Wim Dries (burgemeester)

De expositie was eerder te zien in onder meer New York, Parijs, Tokio en Sao Paulo. Niet alleen zijn films zijn in C-mine te zijn tijdens de expositie, maar ook zo’n vierhonderd werken zoals tekeningen, schilderijen, foto’s, maquettes en sculpturale installaties. Daarvoor zijn verschillende secties gecreëerd om per thema de werken te groeperen. De hele expositie laat de unieke belevingswereld zien van de Amerikaanse regisseur, die zijn carrière begon in de Disney-studios.

                  

                   

De tentoonstelling is zowel voor volwassenen als ook kinderen zeer geschikt. Eind september komt Tim Burton zelf naar Genk om zijn verhaal te doen.

De expositie duurt tot en met 28 november.
_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu