Home > Interieur > Opening expositie LICHT 2 in Museum aan het Vrijthof

Opening expositie LICHT 2 in Museum aan het Vrijthof

Donderdag 12 november 2015 opende deel twee van de serietentoonstelling LICHT in Museum aan het Vrijthof. Het was een gekleurde avond gevuld met gezelligheid, oude en nieuwe vrienden en een sfeer die helemaal paste binnen het thema ‘licht’. Erik de Jong, directeur van het Museum aan het Vrijthof, begon de avond met een speech over de voortgang van het museum en de betekenis van de zojuist geopende tentoonstelling. 

De expositie bestaat uit zeer diverse objecten en kunstvormen. Dansende lampen, lampen die bellen blazen, de Oscar-genomineerde film ‘The Origin of Creatures’ door Floris Kaayk, foto’s van bijzondere interieurs van oud Staatsmijn-medewerkers, beelden van de lichtprocessie in Wyck (1983).

Max Verboeket (1922-2015), ontwerper bij de Kristalunie in Maastricht, wordt dit jaar speciaal in het licht gezet, op initiatief van de verzamelaars Victor Oudkerk Pool en Frans van der Tier. Er is extra aandacht voor zijn glaskunst en unieke, nog nooit eerder tentoongestelde kleurdrukken van hoge kwaliteit.  De tentoonstelling LICHT 2 loopt tot en met 28 februari 2016. 

Foto’s: Focus22

Kijk voor meer informatie op:

www.museumaanhetvrijthof.nl

info@musuemaanhetvrijthof.nl

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu